, ,

Αντιμετώπιση των Κηλίδων στην περιοχή των χεριών(πανάδες ή μέλασμα)

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011 Leave a Comment


κηλίδες χεριών,πανάδες, laser,μαύρα στίγματα χέριαΕίναι γεγονός ότι η αισθητική χειρουργική και η εφαρμογή της έχουν συνδυαστεί κυρίως με την περιποίηση του προσώπου. Πολλοί όμως ξεχνούν ότι η ηλικία ενός προσεγμένου πρόσωπου, προδίδεται πολύ εύκολα από γηρασμένα, γεμάτα κηλίδες ή πανάδες χέρια. Η Πλαστική Χειρουργική διαθέτει τις λύσεις και για αυτό το αντιαισθητικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες αλλά και άντρες.
Συγκεκριμένα, η εμφάνιση των κηλίδων ή πανάδων(μέλασμα)  στη ραχιαία επιφάνεια των χεριών είναι αποτέλεσμα την παρατεταμένης έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία σε συνδυασμό με την πάροδο του χρόνου.

Η λύση στο πρόβλημα αυτό είναι γρήγορη, σχετικά απλή και μπορεί να δοθεί  στο ιατρείο του Πλαστικού Χειρουργού χωρίς να εφαρμοστεί ενέσιμη τοπική αναισθησία.
Η αναλγησία επιτυγχάνεται με την εφαρμογή αναισθητικής κρέμας και ειδικής περίδεσης στην άκρα χείρα δύο ώρες πριν τον θερμοκαυτηριασμό των κηλίδων. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται είναι δύο, ο θερμοκαυτηριασμός και το laser. Λειτουργούν με την ίδια αρχή, αλλά ο θερμοκαυτηριασμός είναι προτιμότερος σε σχέση με το laser, καθώς υπερτερεί στο ότι η καταστροφή των δύσμορφων κηλίδων ή πανάδων είναι ελεγχόμενη όσον αφορά στο βάθος της. Αντίθετα το laser, δεν παρέχει τη δυνατότητα πλήρους ελέγχου του βάθους του καυτηριασμού με αποτέλεσμα είτε να δημιουργούνται βαθουλώματα είτε να είναι πιο συντηρητικός και επιφανειακός ο καυτηριασμός ώστε να υπάρχει το ενδεχόμενο επανεμφάνισης των κηλίδων στο ίδιο σημείο.    
Η φροντίδα μετά την θεραπεία περιλαμβάνει ενυδάτωση της περιοχής και συχνή χρήση αντηλιακού μεγάλου δείκτη προστασίας για αρκετούς μήνες. Η δημιουργία νέων κηλίδων ή πανάδων σε άλλα σημεία της επιφάνειας των χεριών είναι ανεξάρτητη από οποιαδήποτε θεραπεία καθώς είναι συνυφασμένη με την πάροδο του χρόνου. Η θεραπεία μπορεί να γίνει οποιαδήποτε χρονική περίοδο εκτός από μήνες με πολύ έντονη ηλιοφάνεια.
 

0 σχόλια »

Leave your response!