, ,

Θεραπείες Προσώπου με Υαλουρονικό Οξύ: γιατί είναι τόσο δημοφιλείς;

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010 Leave a Comment

Η γήρανση είναι μια μη αναστρέψιμη διαδικασία η οποία μεταξύ άλλων, αλλάζει και την εμφάνιση του δέρματος μας. Η ηλικία, οι ορμόνες, η έκθεση στον ήλιο καθώς και το κάπνισμα, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία,προκαλώντας τη δημιουργία των γραμμών έκφρασης και των ρυτίδων. Το δέρμα γίνεται πιο εύθραυστο και λιγότερο ελαστικό. Καθώς περνά ο χρόνος, η περιεκτικότητα του δέρματός μας σε υαλουρονικό οξύ , το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την συγκράτηση του νερού, μειώνεται.

Μειώνεται επίσης και η συνολική του παραγωγή. Οι σμηγματογόνοι αδένες που παράγουν το σμήγμα το οποίο λιπαίνει το δέρμα, λειτουργούν λιγότερο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα, το δέρμα να γίνεται πιο ξηρό. Μειώνεται και η συνολική ποσότητα λίπους στο πρόσωπό μας, και έτσι η όψη μας γίνεται πιο ισχνή, χωρίς λάμψη. Τέλος, βασικός παράγοντας που προκαλεί τη γήρανση, είναι η βαρύτητα η οποία τραβά το δέρμα προς τα κάτω, και δημιουργεί πτυχώσεις.
Η αγωγή με υαλουρονικό οξύ,

το τελευταίο διάστημα έχει γίνει η πιο δημοφιλής μη επεμβατική θεραπεία. Είναι γρήγορη, ελάχιστα οδυνηρή(με την εφαρμογή τοπικά, αναισθητικής κρέμας, παντελώς ανώδυνη) έχει πάρα πολύ μικρό ποσσοστό επιπλοκών και μηδενικό χρόνο ανάρρωσης, μιας και ο/η ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του ασχολίες.Δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη προετοιμασία για την εφαρμογή του.
Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά σε ποσοστό της τάξης του 80% και αυτό είναι κάτι που ικανοποιεί πολύ τους ασθενείς μας, γιατί φεύγουν από το ιατρείο και το πρόσωπό τους έχει ήδη πιό νεανική όψη. Το τελικό αποτέλεσμα το έχουμε μετά από περίπου 10 ημέρες, οπότε και το έντονα υδρόφιλο υαλουρονικό οξύ έχει συγκρατήσει σημαντκή ποσότητα νερού, έχει αυξήσει τον όγκο του και έχει ενυδατώσει την περιοχή. 
Το υαλουρονικό οξύ έχει ελάχιστες παρενέργειες. Ένα ελαφρύ κοκκίνισμα της περιοχής είναι αναμενόμενο και διαρκεί περίπου μισή ώρα. Σπάνια είναι η περίπτωση να δημιουργηθεί μελανιά και οίδημα στην περιοχή, τα οποία θα απορροφηθούν πολύ γρήγορα και μπορούν να καλυθφούν με make up. Η δημιουργία κοκκιωμάτων(γρομπαλάκια) έχει περιορισθεί στο ελάχιστο με τα νέα υλικά. 
Το πάχος και η ποιότητα του δέρματός μας διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή αλλά και από άνθρωπο σε άνθρωπο. Έχουν αναπτυχθεί πολλοί τύποι υαλουρονικού οξέος κατάλληλοι σχεδόν για κάθε είδους ρυτίδα, και για κάθε είδους πρόβλημα και κάθε πρόσωπο. Οι περιοχές που εφαρμόζεται στο πρόσωπο είναι:

  1.  Ρυτίδες «Καπνιστού»: οι λεπτές ρυτίδες που δημιουργούνται στο άνω χείλος των καπνιστών και όχι μόνο,αντιμετωπίζονται με λεπτόρευστο Υαλουρονικό οξύ.
  2.  Ρινοπαρειακές και Ρινοχειλικές αύλακες: είναι οι λακούβες που σχηματίζονται μεταξύ μύτης και γωνίας του στόματος, κυρίως όταν γελάμε. Αντιμετωπίζονται με διαφορετικής ρευστότητας υλικά ανάλογα με το βάθος τους και την ηλικία.
  3.  Γωνία του στόματος και Γραμμές "μαριονέτας": λόγω βαρύτητας η γωνία του στόματός μας έχει την τάση με τα χρόνια να πέφτει και να προσδίδει μια όψη λυπημένη. Με το γέμισμα αυτών των κενών ανασηκώνεται η γωνία στο αρχικό της επίπεδο. Οι γραμμές "μαριονέτας" είναι οι ρυτίδες που ξεκινούν από τη γωνία του στόματος και κατευθείνονται κάθετα προς τα κάτω.
  4.  Χείλη: χρησιμοποιώντας το ειδικό Υαλουρονικό Οξύ, κατάλληλα επεξεργασμένο για τα χείλη, μπορούμε τόσο να δώσουμε όγκο όσο και να τονίσουμε το περίγραμμα. Δυστυχώς λόγω της αυξημένης απήχησης της θεραπείας, καταπιάνονται με αυτή και ιατροί μη Πλαστικοί Χειρουργοί (ή ακόμα χειρότερα μη ιατροί) με τα τραγελαφικά αποτελέσματα φουσκωμένων χειλιών που εμφανίζονται κατά καιρούς στην τηλεόραση.
  5. Ζυγωματικά Τόξα: τα ζυγωματικά και οι γωνίες του προσώπου μπορούν να τονισθούν με ένα υψηλής πυκνότητας Υαλουρονικό, βασικό πλεονέκτημα του οποίου είναι η μεγάλη διάρκεια του αποτελέσματος, που φτάνει και τους 14 μήνες.
  6. Συνολικός Όγκος Προσώπου: η απώλεια όγκου λόγω απώλειας λίπους στο πρόσωπο μπορεί να αντιμετωπισθεί με υαλουρονικό οξύ, το οποίο δρα τόσο στις διακριτές και βαθιές πτυχές, όσο και τονίζοντας το περίγραμμα του προσώπου με διάρκεια έως 14 μήνες.



Βασικό πλεονέκτημα της θεραπείας, είναι η φυσικότητα του αποτελέσματος με δεδομένο φυσικά ότι η εφαρμογή του φαρμάκου θα γίνει σωστά και από εξειδικευμένο Πλαστικό Χειρουργό. Το ίδιο ισχύει και για την διάρκεια. Με τη σωστή επιλογή υλικού, ποσότητας και σημείου εφαρμογής, τα αποτελέσματα διαρκούν έως και 14 μήνες για κάποια υλικά. Για αυτό δεν πρέπει να μας δελεάζουν οι χαμηλές τιμές γιατί σίγουρα δεν θα υπάρχει διάρκεια στο αποτέλεσμα, ή θα χρησιμοποιούνται χαμηλότερης ποιότητας υλικά, και ούτε και θα είναι τόσο καλό όσο αν εφαρμοστεί από ειδικούς της Αισθητικής Χειρουργικής.
Είναι πραγματικά θεραπεία για όλους,άνδρες και γυναίκες, και για όλο το φάσμα των ηλικιών αφού εκτός από τις ρυτίδες και τις γραμμές, αντιμετωπίζει και τις ασυμμετρίες που μπορεί να υπάρχουν στο πρόσωπο, πχ στα χείλη. Είναι σημαντικό να πούμε ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ δημοφιλής η θεραπεία αυτή και μεταξύ των ανδρών, κυρίως λόγω ευκολίας, φυσικότητας και κόστους.
Στο ιατρείο μας, χρησιμοποιούμε τα τελευταίας τεχνολογίας και πιο ασφαλή σκευάσματα που υπάρχουν στην αγορά, τα οποία παρέχουν άριστο αποτέλεσμα,διάρκεια και ασφάλεια. Τόσο έχουν εξελιχθεί τα προιόντα αυτά που πλέον δεν χρειάζεται ούτε το τεστ συμβατότητας που γινόταν παλιά για παρόμοιες θεραπείες όπως το κολλαγόνο. Μετά την εφαρμογή θα σας δοθεί ειδικό kit το οποίο περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα υλικά για τη βελτιστοποίηση του αποτελέσματος (κρέμα ανάπλασης, ειδικό make up με υαλουρονικό οξύ για την κάλυψη τυχόν μελανιών). Αποτελλεί πραγματικά οικονομική λύση αφού κατά μέσο όρο χρειάζονται 3 συνεδρίες στα 2 χρόνια για να διατηρηθεί άριστο τα αποτέλεσμα και η εφαρμογή γίνεται στο ιατρείο μέσα σε 10-15 λεπτά.

0 σχόλια »

Leave your response!