, , , ,

Κοιλιοπλαστική

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010 Leave a Comment

Η κοιλιοπλαστική είναι μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος για την αισθητική και λειτουργική αποκατάσταση της κατώτερης κοιλίας, καθώς και για τη σμίκρυνση της περιφέρειας της μέσης. Ενδείκνυται σε άντρες και γυναίκες που η χαλάρωση του δέρματος της περιοχής δεν επιτρέπει την απλή λιποαναρρόφηση, σε διάσταση των ορθών κοιλιακών μυών και κοιλιοκήλη, και σε ασθενείς μετά από μαζική απώλεια βάρους. Πολλές φορές και ανάλογα με το πρόβλημα της ασθενούς μπορεί να συνδυαστεί με lifting μηρών, λιποαναρρόφηση ή με κάποια επέμβαση στους μαστούς, σμίκρυνση ή αύξηση.


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Η κοιλιοπλαστική διεξάγεται υπό γενική νάρκωση. Μέσω μίας οριζόντιας τομής, η οποία κρύβεται στο εσώρουχο ή το μαγιό, εκτέμνεται η περίσσεια δέρματος γίνεται η αφαίρεση του λίπους από τον ομφαλό μέχρι την ηβική σύμφυση. Αποκαθίσταται η διάσταση των μυών και ο ομφαλός, και προωθείται το δέρμα της ανώτερης κοιλίας προς κάλυψη του κενού που άφησε η εκτομή. Η επέμβαση συμπληρώνεται με τοπικές λιποαναρροφήσεις αν χρειάζεται. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 2 ½ ώρες.
ΑΝΑΡΡΩΣΗ
Από το ίδιο απόγευμα της επέμβασης ο/η ασθενής μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι. Ο μετεγχειρητικός πόνος ελέγχεται πλήρως με παυσίπονα. Η παραμονή στην κλινική κυμαίνεται από 24 έως 48 ώρες. Πιθανές επιπλοκές της κοιλιοπλαστικής όπως η υπερτροφική ουλή, το αιμάτωμα ή το ύγρωμα, αντιμετωπίζονται με επιτυχία σε δεύτερο χρόνο. Για 1 μήνα η ασθενής θα φοράει ιατρικό κορσέ. Τις πρώτες ημέρες θα περιοριστούν οι κινήσεις αλλά σε καμία περίπτωση η ασθενής δεν θα καθηλωθεί στο κρεβάτι. Μετά το μήνα, περιορισμοί υπάρχουν μόνο κατά τη βαριά σωματική άσκηση και την άρση μεγάλου βάρους για ένα διάστημα που θα εκτιμηθεί ανάλογα με τη μετεγχειρητική πορεία. Είναι μια μεσαίας βαρύτητας επέμβαση που έχει άκρως εντυπωσιακά αποτελέσματα.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

0 σχόλια »

Leave your response!