, ,

Face Lift- ρυτιδεκτομή

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010 Leave a Comment

Μία από τις κυριότερες επεμβάσεις που επιτελούνται στην αισθητική Πλαστική Χειρουργική είναι το face lifting, το οποίο αποτελεί έναν τρόπο χειρουργικής επέμβασης προκειμένου να απαλειφθούν τα σημάδια του χρόνου. Ολοένα και περισσότερες γυναίκες αλλά και άνδρες τώρα πια, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας  καταφεύγουν στη λύση της χειρουργικής επέμβασης για την βελτίωση της εμφάνισής τους.

Τι ακριβώς είναι το face lift ?



Η κατά το δυνατόν εξάλειψη των ρυτίδων και η βελτίωση της εμφάνισης του προσώπου με χειρουργική μέθοδο.

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τη  γήρανση του  προσώπου?

Αναμφίβολα το κάπνισμα, η ηλικία, η έκθεση στον ήλιο, επιφέρουν φθορές στο πρόσωπο λόγω της χαλαρότητας η οποία επέρχεται στους μύες που καθορίζουν την έκφραση και λόγω αυτής, τις ρυτίδες. Καλείται ο Πλαστικός Χειρουργός να δώσει λύση με μία χειρουργική μέθοδο η οποία θα προσπαθήσει να γυρίσει τον χρόνο πίσω και να κάνει πιο φρέσκο και λαμπερό το πρόσωπο.

Πως επιτυγχάνεται?

Η χειρουργική του face lift απαιτεί την καλή γνώση της ανατομίας του προσώπου εκ παραλλήλου με την φυσιολογία της παραγωγής των ρυτίδων. Θα πρέπει όλα αυτά να διορθωθούν κατά την διάρκεια του χειρουργείου για να επιτευχθεί ο σκοπός που αναφέραμε πιο πάνω. Με μεγάλες ή μικρές τομές, οι οποίες θα επιλεγούν  ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος. Είναι σχεδόν βέβαιο  ότι καμία από τις τομές δεν είναι ορατή μετά την πάροδο κάποιων μηνών.

Χειρουργική Μέθοδος:

Το πλήρες  face lift αναφέρεται στη διόρθωση του μετώπου, των ματιών (βλεφαροπλαστική) των ρινοπαρειακών αυλακών των παρειών και του λαιμού. Ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος προβαίνουμε είτε σε πλήρη διόρθωση,  είτε κάποιες από αυτές που προαναφέρθηκαν.

Τρόπος επανόρθωσης:

Το χειρουργικό νυστέρι εκ παραλλήλου με το Laser. Σε περιπτώσεις που δεν απαιτούνται μεγάλες επιδιορθώσεις εφαρμόζεται η ενδοσκοπική μέθοδος.

Ηλικίες:

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία για την εφαρμογή του face lift. Ανάλογα με τη φθορά και τους βλαπτικούς παράγοντες (κάπνισμα, έκθεση στον ήλιο, τύπος δέρματος) είναι δυνατόν νεαρά άτομα, ηλικίας 35-40 ετών, να θεωρηθούν υποψήφιοι για face lift.

Διάρκεια:

Η διάρκεια είναι συνήθως 10 με 12 χρόνια ανάλογα με την ηλικία στην οποία γίνεται το πρώτο face lift. Όσο νωρίτερα γίνει η επέμβαση τόσο μεγαλύτερη θα είναι η διάρκεια του αποτελέσματος. Σημαντικό ρόλο παίζει κατά πόσον ο ασθενής θα συνεχίσει να εκτίθεται στους βλαπτικούς παράγοντες όπως είναι το κάπνισμα, η υπέρμετρη έκθεση στον ήλιο κ.ά. Αν ο ασθενής σταματήσει να καπνίζει  και να εκτίθεται στον ήλιο  παρατείνεται ο χρόνος ζωής του face lift.Τότε η διάρκεια του αποτελέσματος μπορεί να φτάσει και τα 15 χρόνια.

Μετεγχειρητική Πορεία:

Ο χρόνος ανάρρωσης κυμαίνεται από 7 έως 40  ημέρες, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος και της συνεπαγόμενης βαρύτητας της επέμβασης.

0 σχόλια »

Leave your response!