, , ,

Βιοψία Σε Πέντε Λεπτά

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010 Leave a Comment


Κανονικά, η ερμηνεία των χειρουργικών βιοψιών είναι χρονοβόρα, υποκειμενική διαδικασία, βασισμένη στην οπτική εκτίμηση του παθολόγου.
Τώρα μια ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις σχεδίασε μια τεχνική μικροσκοπίου που λέγεται μη γραμμική διαθλαστική απεικόνιση δονήσεων που παράγει εικόνες με κωδικοποίηση χρωμάτων των ιστών περιγράφοντας καθαρά τα όρια των όγκων με ακρίβεια 99%, σε λιγότερο από πέντε λεπτά.
Αντί της παραδοσιακής μεθόδου της εκτίμησης της δομής των κυττάρων και της διάταξης τους, αυτή η τεχνολογία παράγει εικόνες βασισμένες στην μοριακή σύνθεση.


Τα καρκινικά κύτταρα έχουν περισσότερη πρωτεΐνη από τα κανονικά κύτταρα, και το φως εστιασμένο σε αυτά τα κύτταρα αυξάνει την φυσική δόνηση , παράγοντας σήματα που διαφοροποιούν τα υγιή από τα επιβλαβή κύτταρα.
“Η αναλογία είναι όπως όταν σπρώχνεις κάποιον σε μία κούνια, αν τον σπρώξεις την κατάλληλη στιγμή, θα πηγαίνει ψηλότερα και ψηλότερα. Αν δεν τον σπρώχνεις στην κατάλληλη στιγμή, θα σταματήσει.” λέει ο υπεύθυνος της έρευνας Stephen A. Boppart . “Αν χρησιμοποιούμε τις κατάλληλες οπτικές συχνότητες για να διεγείρουμε αυτές τις δονητικές θέσεις, μπορούμε να αυξήσουμε την δόνηση και το σήμα”

Το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου υποστηρίζει την μελέτη, και τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στην 1η Δεκεμβρίου στο περιοδικό Cancer Research.


0 σχόλια »

Leave your response!