Όργιο παρανομιών με συνταγογραφήσεις ασφαλισμένων του ΟΓΑ,Έγραφαν φάρμακα και σε κατοίκους… ΗΠΑ!

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010 Leave a Comment

Πόρισμα-κόλαφο για παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων στην Αρκαδία παρέδωσαν οι ελεγκτές του ΟΓΑ στη διοίκηση του οργανισμού, μετά από ελέγχους που πραγματοποίησαν στην περιοχή.

Όπως προέκυψε, οι ελεγκτές εντόπισαν στα ράφια συγκεκριμένου φαρμακείου χιλιάδες κουτιά διαφόρων φαρμάκων, χωρίς την ταινία γνησιότητας, γεγονός που σημαίνει ότι είχαν χρεωθεί σε ασφαλιστικά ταμεία και βέβαια βρίσκονταν στα ράφια για να πωληθούν σε ασθενείς. 

Στο ίδιο φαρμακείο βρήκαν επίσης περίπου 77 βιβλιάρια υγείας και συνταγολόγια,

τα περισσότερα ασφαλισμένων του ΟΓΑ, αλλά και άλλων ταμείων καθώς και συνταγές που είχαν χρεωθεί σε ασφαλισμένους εν αγνοία τους, αλλά και σε ανθρώπους που ζουν μόνιμα ακόμα και στην Αμερική!

Υπολογίζεται πως η ζημία για τον ΟΓΑ από το συγκεκριμένο φάρμακο, μόνο για το διάστημα Ιούνιος 2009 ως Ιανουάριο 2010, ανέρχεται στις 117.000 ευρώ.

Διαφόρων ειδών απάτες σε βάρος του ταμείου, αποκαλύφτηκαν και σε άλλες περιοχές όπως στην Ήπειρο όπου έπαιρναν τα φάρμακα από το φαρμακείο του νοσοκομείου τα χορηγούσαν στους ασθενείς και στη συνέχεια η υπάλληλος έπαιρνε τις συνταγές και τις εκτελούσε σε ιδιωτικό φαρμακείο χρεώνοντας τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το πόρισμα των ελεγκτών έχει σταλεί στο ΣΔΟΕ, στην Εισαγγελία καθώς και στον Φαρμακευτικό σύλλογο Αρκαδίας και τον Ιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας.

0 σχόλια »

Leave your response!