,

Αποτρίχωση με Laser

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010 Leave a Comment

Τα υπέρ και τα κατά

Το 1995 δόθηκε για πρώτη φορά επίσημα από το Food and Drug Administration των Ηνωμένων Πολιτειών, η έγκριση για χρήση στον άνθρωπο για σκοπούς αποτρίχωσης των ακτίνων λέιζερ.

Το laser εκπέμπει μια αόρατη δέσμη φωτός που διαπερνά το δέρμα χωρίς να το επηρεάζει ή να το τραυματίζει και κατόπιν απορροφάται από την χρωστική της τρίχας. Μ’ αυτόν τον τρόπο η δέσμη του laser καταστρέφει την λειτουργία της τρίχας και την εμποδίζει να δημιουργεί τριχωτό.

Η πυκνότητα των τριχών, η έκταση που καλύπτουν και ο κύκλος ανάπτυξης της τρίχας παίζουν ρόλο για το πόσες συνεδριάσεις ακτινοβολίας με λέιζερ χρειάζονται για την αποτρίχωση.

Η αποτρίχωση με Laser είναι μια ασφαλής θεραπεία αλλά κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα μπορεί να συμβούν όπως προσωρινές κηλίδες ειδικά σε σκούρου χρώματος δέρμα όπως και σε μαυρισμένου από τον ήλιο δέρμα. Επίσης, μπορεί να προκληθεί πόνος με έντονο αίσθημα θερμότητας στην περιοχή που δέχεται την ακτινοβολία και ερυθρότητα και πρήξιμο του δέρματος.

Εν γένει η αποτρίχωση με laser θεωρείται ασφαλής για όλα τα μέρη του σώματος, όπου η τριχοφυΐα αφαιρείται με συμβατικές μεθόδους. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να εφαρμόζεται από εξειδικευμένο ιατρό (πλαστικό χειρουργό ή δερματολόγο).
newsbest.gr

0 σχόλια »

Leave your response!