,

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου έξι γιατροί

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011 Leave a Comment


Για την υπόθεση της εταιρείας ορθοπεδικών DePuy

Υπόλογοι για δύο κακουργήματα είναι έξι γιατροί δημοσίων νοσοκομείων για την υπόθεση των αποκαλούμενων «μαύρων ταμείων» της εταιρείας ορθοπεδικών DePuy International.

Με παραγγελία της, η εισαγγελέας εφετών, Αννα Ζαΐρη , μετά το τέλος του πρώτου μέρους της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί, ζήτησε να ασκηθούν σε βάρος των έξι γιατρών, πρώην και νυν διευθυντών ορθοπεδικών κλινικών δημοσίων νοσοκομείων στην Αθήνα και την περιφέρεια, διώξεις για δωροδοκία σε βάρος του δημοσίου και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των υπόπτων διαπίστωσε ότι υπήρχαν μεγάλες διαφορές μεταξύ του εισοδήματος που δήλωναν στη εφορία και στις καταθέσεις τους σε διάφορες τράπεζες.

Οι πρώτες καταγγελίες που έφτασαν πριν από καιρό στην ελληνική δικαιοσύνη ανέφεραν ότι οι εμπλεκόμενοι γιατροί επέλεγαν τα συγκεκριμένα ορθοπεδικά είδη με το ...αζημίωτο κοστολογώντας τα μέχρι και 30% ακριβότερα, με αποτέλεσμα να ζημιώνουν το ελληνικό δημόσιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ίδια υπόθεση από το Ανώτατο Δικαστήριο του Στέμματος, στη Βρετανία έχει καταδικαστεί 44χρονο στέλεχος της εταιρείας DePuy ,ο οποίος ήταν και υπεύθυνος για τις πωλήσεις στην Ευρώπη από το 2002-2005. Περίοδος που σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, η εταιρεία φέρεται να επιδόθηκε σε παράνομες πληρωμές με αποδέκτες Έλληνες γιατρούς και μέλη διοικήσεων δημοσίων νοσοκομείων.

Σε ό,τι αφορά την ελληνική εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται, καθώς στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης βρίσκονται και άλλοι γιατροί- ορθοπεδικοί δημοσίων νοσοκομείων, αλλά και περίπου πέντε στελέχη της εταιρείας στη χώρα μας.

0 σχόλια »

Leave your response!