,

Ελεύθερη επιλογή γιατρού από τους ασφαλισμένους

Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011 Leave a Comment


Από αύριο τίθεται σε εφαρμογή η απόφαση του υπ. Υγείας

Από αύριο οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα οποιοδήποτε γιατρό, από το σύνολο των 20.000 περίπου γιατρών, που παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στον ΟΑΕΕ και στον ΟΠΑΔ.


Αργά απόψε, στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη με τη συμμετοχή των διοικητών των τριών μεγάλων Ταμείων (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ),

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν λεπτομέρειες που αφορούν στον καλύτερο συντονισμό των Ταμείων, ενόψει της εφαρμογής από αύριο Δευτέρα, της απόφασης σύμφωνα με την οποία οι γιατροί του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, θα εξυπηρετούν και τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ. 

Οι λίστες των γιατρών του νομού Αττικής έχουν αναρτηθεί ήδη στην ιστοσελίδα και τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ και την Τρίτη θα δημοσιευτούν κατάλογοι ανά νομό στον επαρχιακό Τύπο. 

Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, όταν επισκέπτονται τους παραπάνω γιατρούς στα ιδιωτικά τους ιατρεία, θα επιδεικνύουν το βιβλιάριο ασφάλισής τους, ενώ τις πρώτες εβδομάδες της εφαρμογής του μέτρου και μέχρις ότου οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ παραλάβουν τα ατομικά τους συνταγολόγια, οι γιατροί του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, θα συνταγογραφούν στα απλά συνταγολόγια που διαθέτουν, στα οποία θα αναγράφουν το όνομα, τον αριθμό μητρώου και το ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου καθώς και την ημέρα και ώρα εξέτασης, στοιχεία που επιβεβαιώνει ο ίδιος ο ασφαλισμένος ενυπόγραφα. Το σύνολο αυτών των δελτίων θα υποβάλλεται στο τέλος του μήνα στο ΙΚΑ και θα καταβάλλεται η ανάλογη αποζημίωση στο δικαιούχο γιατρό.

Οι γιατροί του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, που δεν επιθυμούν να παρέχουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, θα πρέπει να γνωστοποιήσουν την άρνησή τους εγγράφως ή ηλεκτρονικά στη Διοίκηση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ (Αγίου Κωνσταντίνου 8, 104 31 Αθήνα, γραφείο Διοικητή, ηλεκτρονική διεύθυνση admika@ika.gr). 

0 σχόλια »

Leave your response!