, , ,

Τραυματισμοί: Θεραπεία, Αισθητική και Λειτουργική Αποκατάσταση Μέρος 3ο

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011 Leave a Comment


Revision Ουλής

Ο γενικός κανόνας για τις ουλές λέει, ότι αν μια τομή είναι παράλληλη με τις φυσιολογικές γραμμές του δέρματός μας, τις ρυτίδες, και δεν υπάρχει τάση κατά την συρραφή, το αποτέλεσμα θα είναι καλό και αυτές θα είναι σχεδόν αδιόρατες.
επανόρθωση τραυματος,ουλή,βελτίωση ουλής,πλαστική ΖΓια τις ουλές που δεν είναι παράλληλες, εάν δημιουργούν αισθητικά ή λειτουργικά προβλήματα, υπάρχουν τεχνικές πλαστικής όπως η πλαστική Ζ και η πλαστική W που αλλάζουν την φορά της τομής και την κάνουν πιο αχνή. Αυτές οι τεχνικές της πλαστικής μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε κατά την άμεση αντιμετώπιση του τραύματος ή σε δεύτερο χρόνο, ανάλογα με την κρίση του θεράποντα ιατρού.Στις περιπτώσεις που η συρραφή γίνει υπό τάση, με το πέρασμα του χρόνου η ουλή μπορεί να ανοίξει και να χρειαστεί εκτομή και νέα συρραφή. Αυτή τη φορά λόγω του ότι οι ιστοί θα έχουν χαλαρώσει, θα γίνει με λιγότερη τάση και η ουλή θα παραμείνει κατά πάσα πιθανότητα στενή. Η υπερβολική επούλωση μπορεί να δημιουργήσειυπερτροφικές ουλές ή χηλοειδή

revision ουλής,ράψιμο ουλής,διόρθωση δύσμορφης ουλές

Ελλείμματα δέρματος

έλλειμα δέρματος,τραυματισμός,τραύμα πλαστικήΕλλείμματα δέρματος ή και άλλων ιστών που δημιουργούνται μετά από τραυματισμούς, αντιμετωπίζονται με αρχικό γνώμονα την λειτουργική αποκατάσταση. Δερματικά μοσχεύματα, τοπικοί, απομακρυσμένοι αλλά και ελεύθεροι κρημνοί με την χρήση της μικροχειρουργικής θα μας δώσουν τις λύσεις. 

Δερματικά Μοσχεύματα

μεταμόσχευση δέρματος, δερματικό μόσχευμα,πλαστική αποκατάσταση,τραυματισμόςΤο δερματικό μόσχευμα (μεταμόσχευση δέρματος) μπορεί να είναι μερικού ή ολικού πάχους και λαμβάνεται από άλλη περιοχή του σώματος. Φροντίζουμε το πάχος και το χρώμα της δότριας περιοχής να προσομοιάζει με αυτό της λήπτριας. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν «τεχνητά»  δέρματα που έχουν «δημιουργηθεί» καλλιεργώντας κύτταρα που έχουν ληφθεί από τον ασθενή ήτεχνητά μοσχεύματα,μετατραυματικό τατουάζ,έγκαυμα εκ τριβής και έτοιμα. Πολλές φορές τα δερματικά μοσχεύματα γίνονται δύσμορφα, δύσχρωμα και ρικνώνουν. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει αισθητικά και λειτουργικά προβλήματα γιατί το κύριο μέλημα την στιγμή του τραυματισμού είναι η επούλωση του τραύματος που ίσως να μην μπορεί να γίνει αλλιώς παρά μόνο με την μεταμόσχευση. Σε δεύτερη φάση, αφού έχει επουλωθεί το τραύμα και  έχει ωριμάσει η ουλή είναι δυνατόν χρησιμοποιώντας τεχνικές όπως η πλαστική Ζ, αυτά τα μοσχεύματα να αφαιρεθούν και το αισθητικό αποτέλεσμα να βελτιωθεί.

Κρημνοί

επανορθωτική πλαστική,ατυχήμα πλαστική,κρημνόςΚρημνός ονομάζεται ένα τμήμα ιστών (δέρμα, υποδόριο, μύες, οστά) τα οποία μεταφέρονται από μία περιοχή του σώματος σε μια άλλη προκειμένου να καλύψουν ένα έλλειμμα, αλλά διατηρούν το αρχικό τους δίκτυο αιμάτωσης, σε αντίθεση με τα μοσχεύματα.  Στους τοπικούς αλλά και τους απομακρυσμένους  κρημνούς δεν αποκόπτεται η κυκλοφορία του αίματος καθόλου ενώ στους ελεύθερους με την βοήθεια μικροσκοπίου και μικροχειρουργικών τεχνικών, αναστομώνονται τα αγγεία που δίνουν αίμα στον κρημνό μας με κάποια μεγάλα αγγεία της περιοχής του τραύματος, και έτσι επιτυγχάνεται η αιμάτωση των ιστών. Αυτές οι επεμβάσεις γίνονται μόνο από Πλαστικούς Χειρουργούς και είναι το τελευταίο μας όπλο στην αντιμετώπιση ενός μεγάλου ελλείμματος.επανόρθωση τραύματος με τοπικό κρημνό,πλαστική σε τραύμαΟι πιο απλοί τοπικοί κρημνοί όπως αυτοί του προσώπου μπορούν να γίνουν υπό τοπική αναισθησία στο ιατρείο, αλλά μεγαλύτερες επεμβάσεις όπως αυτές των ελεύθερων κρημνών απαιτούν μακρόχρονα χειρουργεία και πολυήμερες νοσηλείες.
πηγή: neofotistos.gr

0 σχόλια »

Leave your response!