, , ,

Σμίκρυνση μαστών

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011 Leave a Comment


σμίκρηνση ανόρθωση μαστώνΟι υπερβολικά ευμεγέθεις μαστοί, εκτός από αισθητικό πρόβλημα, μπορεί να αποτελούν και κοινωνικό (ασθενείς με γιγαντομαστία που δεν βρίσκουν ρούχα) , και λειτουργικό, καθώς το βάρος τους μπορεί να προκαλεί πόνο στην μέση. Άλλη περίπτωση που βρίσκει εφαρμογή αυτή η τεχνική, είναι σε ασθενείς με μαζική απώλεια βάρους, σε συνδυασμό με την κοιλιοπλαστική. Ο συνδυασμός αυτών των δύο επεμβάσεων, επιφέρει θεαματική αλλαγή προς το καλύτερο, στο συνολικό περίγραμμα του σώματος.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές για τη σμίκρυνση-ανόρθωση των μαστών .Τα καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα, με τις λιγότερες επιπλοκές, τα έχουμε με την τεχνική του κάτω κρημνού. Η τομή έχει σχήμα ανεστραμμένου Τ από την θηλή μέχρι την υπομάστιο πτυχή, και συνοδεύεται από μία περιθηλαία. Αφαιρείται το προσχεδιασμένο τμήμα δέρματος-λίπους έτσι ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό μέγεθος μαστού. Ο μαστός επανασυρράπτεται, τοποθετούνται παροχετεύσεις και πιεστική επίδεση.

ΑΝΑΡΡΩΣΗ

Η παραμονή στην κλινική δεν ξεπερνά τις 24 ώρες. Η πιεστική επίδεση και οι παροχετεύσεις διατηρούνται για 48 ώρες και μετά την αφαίρεση τους, η ασθενής φοράει ιατρικό σουτιέν για 30 ημέρες. Τα ράμματα, όταν υπάρχουν εξωτερικά, αφαιρούνται 7 ημέρες μετά. Επιπλοκές όπως μικροδιασπάσεις του τραύματος και δημιουργία αιματωμάτων ή υγρωμάτων αντιμετωπίζονται συντηρητικά, ενώ αν προκύψουν υπερτροφικές ουλές, αντιμετωπίζονται σε δεύτερο χρόνο. Ιδιαίτερη προσοχή στις κινήσεις χρειάζεται τον πρώτο μήνα μετά τη σμίκρηνση-ανόρθωση, και κατόπιν η ασθενής μπορεί να επιστρέψει σταδιακά σε όλες τις καθημερινές τις ασχολίες.
πηγή: neofotistos.gr

0 σχόλια »

Leave your response!