, , ,

Ο καφές μειώνει τις πιθανότητες για καρκίνο του δέρματος

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011 Leave a Comment


Η θετική επίδραση του αγαπημένου σας ροφήματος

Περισσότερες ενδείξεις ότι ο καφές, ιδιαίτερα στις γυναίκες, έχει θετική επίδραση έναντι της πιο συχνής μορφής καρκίνου του δέρματος έδωσαν ερευνητές σε συνέδριο στις ΗΠΑ.


Γυναίκες που κατανάλωναν περισσότερα από 3 φλιτζάνια καφέ την ημέρα είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο για βασικοκυτταρικό καρκίνωμα σε σχέση με όσες κατανάλωναν λιγότερο από 1 φλιτζάνι τον μήνα.

Άντρες που κατανάλωναν την ίδια ποσότητα είχαν 9% χαμηλότερο κίνδυνο, ανέφερε η έρευνα που παρουσιάστηκε σε συνέδριο για την έρευνα στον καρκίνο, στη Βοστόνη.

Ο ερευνητής Fengju Song, του Brigham and Women's Hospital και της ιατρικής σχολής του Χάρβαρντ, δήλωσε ότι δεδομένου του μεγάλου αριθμού περιστατικών καρκίνου του δέρματος που διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, καθημερινοί διατροφικοί παράγοντες με ακόμα και μικρή προστασία μπορεί να έχουν μεγάλη επίδραση στη δημόσια υγεία.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι η έρευνα υποδεικνύει ότι η κατανάλωση καφέ μπορεί ενδεχομένως να αποτελεί σημαντική επιλογή για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε νοσηλεύτριες, περιέλαβε 72.921 γυναίκες από το 1984 έως το 2008. Η έρευνα στους επαγγελματίες υγείας περιέλαβε 39.976 συμμετέχοντες από το 1986 έως το 2008.

Το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα ήταν το πιο συχνό είδος καρκίνου του δέρματος στις ομάδες που μελετήθηκαν, συνολικά 22.786 περιστατικά.

Τα οφέλη του καφέ δεν φάνηκαν στους επόμενους πιο συνήθεις τύπους, το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα και το μελάνωμα. 

Προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι όσοι καταναλώνουν καφέ τείνουν να έχουν λιγότερη εμφάνιση καρκίνου στο μαστό, τη μήτρα, τον προστάτη και το παχύ έντερο. Η ωφέλιμη επίδραση δεν φαίνεται σε ανθρώπους που καταναλώνουν καφέ χωρίς καφεΐνη.

Πηγή: iatronet.gr

0 σχόλια »

Leave your response!