,

Στον αέρα 9 εκατ. ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011 Leave a Comment


Χωρίς πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας κινδυνεύουν να μείνουν σχεδόν όλοι οι ασφαλισμένοι της χώρας καθώς ο νεοσύστατος φορέας... παροχών υγείας ο ΕΟΠΥΥ παρότι ξεκίνησε επίσημα να λειτουργεί την 1η Νοεμβρίου, παρουσιάζει δεκάδες προβλήματα.
Τα ενιαία συνταγολόγια αλλάζουν συνεχώς. Οι οδηγίες επίσης. Οι γιατροί δε γνωρίζουν αν εξετάσουν ασθενή αν θα πληρωθούν και πόσο. Οι ασθενείς δεν ξέρουν αν τον γιατρό που επιλέγουν να επισκεφθούν είναι ενταγμένος στον ΕΟΠΥΥ και δε θα κληθούν να πληρώσουν από την τσέπη τους. Αυτά είναι μόνο ορισμένα από τα προβλήματα που παρουσιάζει ο νέος φορέας παροχών υγείας στον οποίο έχουν ενταχθεί περίπου 9 εκατ. ασφαλισμένοι (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ και ΟΓΑ).

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες ημέρες επικρατεί η απόλυτη σύγχυση στον ιατρικό κλάδο για το αν και πως πρέπει να συνταγογραφούν οι γιατροί καθώς τα συνταγολόγια που έχουν δοθεί είτε δεν τα έχουν πάρει όλοι, είτε δεν καλύπτουν όλες τις περιπτώσεις. Έτσι ακόμη και ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας ζήτησε να αναβληθεί η έναρξη λειτουργίας του φορέα που υποτίθεται ότι έγινε την 1η Νοεμβρίου.

Άλλωστε και ο κανονισμός λειτουργίας και παροχών του ΕΟΠΥΥ δεν έχει αποσαφηνισθεί ακόμη, καθώς αναμένονται αλλαγές αλλά και οι απαραίτητες εγκρίσεις από τους επικεφαλής.

Ο υπουργός Υγείας θα κληθεί το επόμενο διάστημα, παρότι η χώρα θα βρίσκεται ουσιαστικά σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, να λύσει όλα αυτά τα ζητήματα προκειμένου όλοι οι ασφαλισμένοι της χώρας να έχουν παρόμοιες παροχές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας χωρίς να δημιουργούνται σοβαρές δυσλειτουργίας.

0 σχόλια »

Leave your response!