, , ,

Διορθωτικές κινήσεις

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011 Leave a Comment


Οι πλαστικές επεμβάσεις στους άντρες παρουσιάζουν τον τελευταίο καιρό μια αυξητική τάση. Μπορεί η προσωπικότητα να είναι αυτή που μετράει, μια καλύτερη μύτη και μια καλύτερη μέση όμως αυξάνουν τις πιθανότητες.

Ο Γουέιν Ρούνι κατά πάσα πιθανότητα θα εμφανιστεί αλά Μοϊκανός στο γήπεδο αφού τα εμφυτεύματα μαλλιών του «βρίσκονται σε καλό δρόμο» σύμφωνα με τον κομμωτή του, τον Daniel J, ο οποίος πρόσφατα του τα έβαψε καστανά. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβεβαίωσε την εμφύτευση στο Τwitter πριν από μερικούς μήνες. Το tweet του ήταν ο καταπέλτης που γκρέμισε και το τελευταίο ταμπού. Ο δρόμος πλέον είναι ανοιχτός για όποιον άντρα επιθυμεί να βάλει μαλλιά, να κάνει βλεφαροπλαστική, να αλλάξει μύτη, να αποκτήσει six-pack, να σβήσει πανάδες.
Σύμφωνα με την b.a.a.p.s., την Ενωση Βρετανών Αισθητικών Πλαστικών Χειρουργών, πέρυσι 993 άντρες «έφτιαξαν» τη μύτη τους -13,2% περισσότεροι από το 2009. Επίσης, αυξήθηκαν κατά ένα τρίτο οι πλαστικές επεμβάσεις για διόρθωση μαστών, ενώ ουρές σχηματίζονται για βλεφαροπλαστική. Το μενού διαθέτει και ανόρθωση όρχεων.

Πριν από 20 χρόνια, το μόνο που έκαναν οι άντρες ήταν να ξυρίζονται και να βάζουν άφτερ σέιβ και τζελ. Επειτα, πριν από μερικά χρόνια, συνέβη το κακό: Εμφανίστηκε καλλυντικό που απευθυνόταν σε άντρες και περιείχε τη λέξη «ενυδάτωση» στη συσκευασία του. Σήμερα, η τελευταία μόδα είναι το Vaser Hi-Def Liposculpture, μια νέα μέθοδος με την οποία απομακρύνεται το περιττό λίπος αλλά και λαξεύονται μύες όπως το six-pack -δεν θα σας περιγράψουμε τη διαδικασία, απλώς θα σας πούμε ότι είναι σαν να γεμίζεις την μπανιέρα με αλατούχο διάλυμα και μετά να βγάζεις το πώμα. Ολο αυτό ακούγεται αηδιαστικό, από την άλλη όμως όποιος γυμνάζεται γνωρίζει πόσο επίπονο και χρονοβόρο είναι να αποκτήσεις αυτήν την ποθητή ομάδα μυών.
Με την αύξηση των πλαστικών επεμβάσεων να αγγίζει το 7% το 2010 στην Αγγλία -5% για τις γυναίκες- οι άντρες φαίνονται έτοιμοι να έρθουν αντιμέτωποι με το νυστέρι. Είτε γιατί κάποιες γυναίκες έκαναν σχόλια για love handles ή για «απροσάρμοστες» μύτες είτε γιατί ξεκίνησαν για το μακρύ σαφάρι της τελειότητας. Εδαφος κερδίζει και το Botox σε δικηγόρους και τραπεζίτες, αφού πολλοί είναι εκείνοι που στον επαγγελματικό τους χώρο θέλουν να δείχνουν ανέκφραστοι και ήρεμοι σαν παίκτες του πόκερ. Να φαίνεσαι γαλήνιος και γεμάτος αυτοπεποίθηση για να καταφέρεις να γίνεις επιτυχημένος: Αυτό είναι το σύγχρονο μάντρα. Ας γίνεται με προσοχή, όμως, για να μην καταλήξετε σαν τον Σάιμον Κάουελ.

Νip/Tuck

O Γκόρντον Ράμσι, ο Μίκι Ρουρκ και -πιθανόν- ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχουν υποβληθεί σε επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής.

Από τη Μάρθα Κορινθίου

0 σχόλια »

Leave your response!