,

Οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει για την PIP

Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011 Leave a Comment

 Έλεγχος σε εργοστάσιό της έδειξε ότι τα εμφυτεύματα ήταν «νοθευμένα».Προσοχή όταν ακούτε χαμηλές τιμές για επεμβάσεις Πλαστικής Χειρουργικής!!!

Από το 2000 είχαν εκφράσει ανησυχίες οι αμερικανικές αρχές υγείας για την γαλλική κατασκευάστρια εταιρία εμφυτευμάτων στήθους Poly Implant Prothese (PIP), που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου με θύματα εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες ανά τον κόσμο.

Η Αμερικανική Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έστειλε έναν εμπειρογνώμονά της να επιθεωρήσει ένα εργοστάσιο της εταιρίας (PIP), στην περιοχή Σεν Σιρ Μερ στη νοτιοανατολική Γαλλία, τον Μάιο του 2000.

Λίγο αργότερα, η FDA απέστειλε στον ιδρυτή της εταιρίας Ζαν-Κλοντ Μας προειδοποιητική επιστολή στην οποία ανέφερε ότι τα εμφυτεύματα ήταν «νοθευμένα» επικαλούμενη τουλάχιστον 11 παραβιάσεις των κανόνων κατασκευής.


Τα προβλήματα αφορούσαν τα αλατούχα εμφυτεύματα της PIP, έναν διαφορετικό τύπο από τα εμφυτεύματα σιλικόνης τα οποία οι γαλλικές αρχές απέσυραν από την αγορά το 2010 επειδή χρησιμοποιούσαν βιομηχανική σιλικόνη αντί για ιατρική με αποτέλεσμα η γαλλική εταιρία να χρεοκοπήσει. Το εργοστάσιο που επιθεώρησε η FDA χρησιμοποιείτο για την κατασκευή των εμφυτευμάτων σιλικόνης της PIP.

Η γαλλική κυβέρνηση πρότεινε την περασμένη εβδομάδα οι γυναίκες στη Γαλλία που έχουν εμφυτεύματα σιλικόνης της συγκεκριμένης εταιρίας να υποβληθούν σε αφαίρεσή τους από τους χειρουργούς τους καθώς τα εμφυτεύματα αυτά αποδείχτηκε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να υποστούν ρήξη. Σε άλλες χώρες, όπως στη Βρετανία και τη Βραζιλία, οι αρχές έκαναν έκκληση στις γυναίκες που έχουν αυτά τα εμφυτεύματα να επισκεφθούν τον γιατρό τους για έλεγχο.

Το ερώτημα είναι γιατί η προειδοποίηση της FDA δεν οδήγησε σε αυστηρότερο έλεγχο στις δραστηριότητες της PIP από τις αρμόδιες αρχές της Γαλλίας και άλλων χωρών.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον κάποιου προσώπου που εμπλέκεται στην υπόθεση. Σύμφωνα με πηγές, δικαστήριο της Μασσαλίας θα απαγγείλει σύντομα κατηγορίες για απάτη εις βάρος τεσσάρων με έξι πρώην υπαλλήλων της PIP.

Εξάλλου, βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για ακούσια ανθρωποκτονία από τις γαλλικές αρχές μετά τον θάνατο από καρκίνο, τον περασμένο χρόνο, μιας γυναίκας, η οποία είχε εμφυτεύματα στήθους της εν λόγω εταιρίας. Η γαλλική κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει στοιχεία για αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο από το προϊόν.

Ο δικηγόρος του Μας, Ιβ Χαντάντ, είπε χθες Δευτέρα στο Ρόιτερς ότι ο 72χρονος πελάτης του έχει προβλήματα υγείας αλλά είναι έτοιμος να παρουσιαστεί στο δικαστήριο αν κληθεί. Ο Χαντάντ διέψευσε ότι ο Μας κρύβεται και επανέλαβε ότι εξακολουθεί να βρίσκεται στην περιοχή Βαρ της νότιας Γαλλίας.

Η προειδοποίηση της FDA για τα αλατούχα εμφυτεύματα της PIP πριν από περισσότερα από 11 χρόνια θέτει ζήτημα ασφαλείας για περισσότερες από 300.000 γυναίκες παγκοσμίως που έχουν εμφυτεύματα σιλικόνης της εταιρίας.

Η επιστολή της FDA μνημονεύθηκε σε αγωγή που κατατέθηκε στο Αμερικανικό Περιφερειακό Δικαστήριο για την Νότια Περιφέρεια του Τέξας στην υπόθεση αμερικανών ασθενών που είχαν τοποθετήσει αλατούχα εμφυτεύματα στήθους στα τέλη του 1990 και μιας γυναίκας που είχε πράξει το ίδιο το 2001. Οι ενάγουσες κατήγγειλαν ότι τα εμφυτεύματα υπέστησαν ρήξη ύστερα από μερικά χρόνια. 

πηγή: newsbeast.gr

0 σχόλια »

Leave your response!