, ,

Πώς θα αποκτήσετε μεταξένια και λαμπερή επιδερμίδα

Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012 Leave a Comment


Μικρά μυστικά ομορφιάς

Το κρύο επηρεάζει και την επιδερμίδα μας, κάνοντάς τη να χάνει την απαλότητα και τη στιλπνότητά της. Βελτιώστε λοιπόν την υφή της με τις αλάνθαστες τακτικές και τα έξυπνα tips που σας προτείνουμε στη συνέχεια.

Απολέπιση
Η απολέπιση είναι ένα βήμα που αναδεικνύει την επιδερμίδα του σώματός μας και τη μεταμορφώνει σε λεία και απαλή. Κρίνεται αναγκαία καθώς μεγαλώνουμε, αφού με τα χρόνια ο ρυθμός με τον οποίο ανανεώνονται τα κύτταρα μειώνεται, κάνοντας έτσι το δέρμα μας να δείχνει θαμπό και τραχύ, αφού χάνει την απαλότητά του.

Η απολέπιση της επιδερμίδας πρέπει να γίνεται μία φορά την εβδομάδα. Με τον τρόπο αυτό δραστηριοποιούνται οι μηχανισμοί ανανέωσης του δέρματος και συγχρόνως γίνεται καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων περιποίησης. Το αποτέλεσμα; Μια επιδερμίδα με μεταξένια υφή, ελαστικότητα και λάμψη.

Ενυδάτωση
Πρόκειται για μία ακόμα απαραίτητη φροντίδα της επιδερμίδας μας, η οποία πρέπει να γίνεται καθημερινά μετά από το ντους. Γιατί ένα καλά ενυδατωμένο δέρμα, εκτός από πιο απαλό, είναι και πιο ελαστικό, γεγονός που το κάνει πιο ανθεκτικό στη χαλάρωση και τη δημιουργία ραγάδων. Για τη φροντίδα αυτή επιλέξτε το κατάλληλο για το δέρμα σας ενυδατικό προϊόν.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ 

• Μην ξεχνάτε τους αγκώνες σας. Κάνετέ τους συχνά απολέπιση και ενυδατώνετέ τους καθημερινά, ώστε να δείχνουν το ίδιο όμορφοι και περιποιημένοι όσο και η υπόλοιπη επιδερμίδα σας.

• Αλλά και τα πέλματα των ποδιών χρειάζονται συχνή φροντίδα με ένα ενυδατικό προϊόν, γιατί οι περιοχές αυτές είναι πιο ξηρές και χρειάζονται τακτική ενυδάτωση.

• Αν το δέρμα σας είναι ιδιαίτερα ξηρό, χαρίστε του έξτρα μεταξένια υφή και λάμψη απλώνοντας μετά το ενυδατικό γαλάκτωμα λίγες σταγόνες λάδι σώματος.

• Τέλος, αν θέλετε το γαλάκτωμα σώματος να αναδίδει και κάποια ευωδιά, μπορείτε στα μεγάλα καταστήματα καλλυντικών να ανακαλύψετε μοναδικές, ολοκληρωμένες σειρές σώματος με υπέροχο άρωμα για αναζωογόνηση, τόνωση ή χαλάρωση. Πολλά από τα προϊόντα αυτά έχουν αντι-στρες ιδιότητες.

• Όσες, πάλι, θέλετε το μπρούντζινο χρώμα των διακοπών σας να διατηρείται όλο το χρόνο δεν έχετε παρά να διαλέξετε κάποιο ενυδατικό γαλάκτωμα με αυτομαυριστικούς παράγοντες, που αρκετές εταιρείες έχουν προσθέσει στην γκάμα των προϊόντων τους. 

Πηγή:belife.gr

0 σχόλια »

Leave your response!