, ,

«Χτυπήστε» τον ιδρώτα

Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012 Leave a Comment


Τι πρέπει να χρησιμοποιείτε

Ήλιος, ζέστη και φυσικά… ιδρώτας. Όμως, υπάρχουν τρόποι για να τον αντιμετωπίσετε. Άλλωστε, εάν τους εφαρμόσετε ούτε τα ρούχα σας θα έχουν στάμπες ούτε θα σας κοιτούν περίεργα οι διπλανοί σας…

Πώς όμως προέρχεται η δυσάρεστη αυτή οσμή; Οι αιτίες είναι αρκετές και είναι φυσικό ότι όταν ο ιδρώτας παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα στο δέρμα να αναπτύσσονται βακτηρίδια που δημιουργούν αυτή την κακοσμία. Εκτός φυσικά από αυτόν τον παράγοντα, σημαντικό ρόλο παίζει και η έλλειψη υγιεινής, η κατανάλωση τροφών όπως το κρεμμύδι, το σκόρδο κ.ά. 

Η καταπολέμηση

Είναι πασίγνωστο ότι οι για την καταπολέμηση του ιδρώτα η λύση είναι το αποσμητικό. Όμως, υπάρχουν δύο τύποι αποσμητικών. Κι αυτά είναι τα απλά που αναγράφονται ως deodorant και τα ανθιδρωτικά – antiperspirant.

Τα ανθιδρωτικά εμποδίζουν τη φυσική εφίδρωση του σώματος. Προσφέρουν ισχυρή στυπτική δράση και για το λόγο αυτό ερεθίζουν και ξηραίνουν το δέρμα ενώ με την πάροδο του χρόνου διαταράσσουν τις φυσικές λειτουργίες του.
Τα απλά αποσμητικά δρουν πιο ήπια, εμποδίζουν την ανάπτυξη της κακοσμίας και εξουδετερώνουν τα βακτηρίδια.

Η μόνιμη λύση


λύνεται σε 10 λεπτά με την εφαρμογή τόσο στην μασχαλιαία χώρα όσο και τις παλάμες και τα πέλματα. Η εφαρμογή του φαρμάκου στις περιοχές που μας ενδιαφέρει προκαλεί την αδρανοποίηση των ιδρωτοποιών αδένων για περίπου 6 μήνες. Με μια επίσκεψη στο ιατρείο δύο φορές το χρόνο είναι αρκετή για να αποτρέψει τις δυσάρεστες καταστάσεις που δημιουργούνται από την υπερβολική λειτουργία των αδένων αυτών, και να μας απαλλάξει από την δυσοσμία των ποδιών, τα εφιδρωμένα χέρια που προκαλούν αμηχανία στις χειραψίες και τις αντιαισθητικές στάμπες ιδρώτα στα ρούχα, στην μασχαλιαία περιοχή. Πολλοί ασθενείς λύνουν το πρόβλημά τους με μια επίσκεψη μόνο το χρόνο, πριν το καλοκαίρι όπου η εφίδρωση είναι πιο έντονη.

πηγή: newsbeast.gr

0 σχόλια »

Leave your response!