, ,

Βρέθηκαν τα αίτια της ροδόχρου ακμής

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012 Leave a Comment


Μπορεί να προκληθεί από βακτήρια που ζουν σε μικροσκοπικά ακάρεα


Είναι μία νόσος που χαρακτηρίζεται από ερυθρότητα του προσώπου και μερικές φορές οίδημα και εμφανίζεται κυρίως σε γυναίκες με ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες. Συνήθως αρχίζει με ερυθρότητα στο κέντρο του προσώπου που σιγά – σιγά επεκτείνεται στα μάγουλα και στο πηγούνι. Αργότερα εμφανίζονται μόνιμες ευρυαγγείες (μικρά, διατεταμένα τριχοειδή αγγεία) και σπυριά σαν της ακμής με ή χωρίς πύο.

Υπάρχουν συγκεκριμένες θεραπείες αντιμετώπισης της νόσου, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποια βακτήρια προκαλούν αυτή την δερματολογική πάθηση. Μια νέα μελέτη του Εθνικού Πανεπιστημίου της Ιρλανδίας αναφέρει ότι η Rosacea, ή ροδόχρους ακμή, μπορεί να προκληθεί από βακτήρια που ζουν σε μικροσκοπικά ακάρεα που ονομάζονται Demodex folliculorum τα οποία βρίσκονται στο δέρμα μας. Στην πραγματικότητα, ο αριθμός αυτών των ακάρεων που «ζουν» στο πρόσωπο αυξάνεται με την ηλικία και ανάλογα με τις βλάβες που έχουν προκληθεί στο δέρμα από τον
ήλιο. Οι ασθενείς της νόσου αυτής λοιπόν, έχουν στο δέρμα τους μεγάλο αριθμό τέτοιων βακτηρίων.

Τα βακτήρια που ζουν στα ακάρεα φαίνεται ότι παράγουν κάποια μόρια που προκαλούν μια ανοσολογική αντίδραση στους ασθενείς με ροδόχρου ακμή και δεδομένου ότι ζουν στο πεπτικό σύστημα των ακάρεων, όταν αυτά πεθαίνουν, τα βακτήρια απελευθερώνονται πλέον στο δέρμα κι έτσι προκαλείται η φλεγμονή.

Ευχάριστα τα νέα, λοιπόν, για όσους υποφέρουν από τη δερματική αυτή νόσο. Αφού γνωρίζουν πλέον την αιτία, είναι θέμα χρόνου να βρεθεί αποτελεσματικότερη θεραπεία, είτε στοχεύοντας απευθείας στα «υπεύθυνα» βακτήρια είτε βρίσκοντας τρόπους για να ελέγχεται η ποσότητα των ακάρεων Demodex που βρίσκονται στην περιοχή του προσώπου.

Πηγή: cosmedic.gr

0 σχόλια »

Leave your response!