,

Αναπτύσσεται νέα εξέταση αίματος για τον καρκίνο του μαστού

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013 Leave a Comment


Μπορεί να προβλέψει την παρουσία επικίνδυνων γονιδιακών μεταλλάξεων


πλαστική χειρουργικήΝέο γενετικό τεστ αίματος μπορεί ενδεχομένως να προβλέψει την παρουσία επικίνδυνων γονιδιακών μεταλλάξεων BRCA1 ή BRCA2 σε γυναίκες αναφέρει νέα έρευνα.

Οι συγκεκριμένες μεταλλάξεις αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού ή των ωοθηκών που συχνά αναπτύσσονται σε νεαρή ηλικία σε γυναίκες με τις μεταλλάξεις.

Η εξέταση θα μπορούσε να αποτελέσει μια γρήγορη εναλλακτική στις τρέχουσες γενετικές εξετάσεις και μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει γυναίκες και τους γιατρούς τους να λάβουν αποφάσεις για τη μείωση του κινδύνου για καρκίνο, σύμφωνα με τους ερευνητές που δημοσιεύουν την έρευνά τους στο περιοδικό ‘Cancer Prevention Research.’

Ο ερευνητής Dr. Asher Salmon, του Hadassah Hebrew University Medical Center στο Ισραήλ, δήλωσε ότι το τρέχον εργαλείο για τον εντοπισμό των μεταλλάξεων είναι η ανάγνωση του γονιδιώματος που είναι ακριβό, καταναλώνει χρόνο και σε πολλές περιπτώσεις έχει έλλειψη σαφών πληροφοριών για λήψη αποφάσεων σε κλινικό πλαίσιο.

Ο Salmon σημείωσε ότι σε πολλές περιπτώσεις το τρέχον εργαλείο ανάγνωσης εντοπίζει μια μετάλλαξη αλλά δεν γνωρίζουμε αν είναι ουδέτερη ή βλαβερή.

Οι ερευνητές ανέπτυξαν το τεστ προφίλ έκφρασης πολλαπλών γονιδίων έχοντας αναλύσει μεταλλαγμένα γονίδια BRCA1 και BRCA2 από δείγματα αίματος που ελήφθησαν από υγιείς κατά τα άλλα γυναίκες. Δήλωσαν ότι το τεστ είναι σε μεγάλο βαθμό ακριβές και γρήγορο.

Πηγή: iatronet.gr

0 σχόλια »

Leave your response!