, ,

Τα Εγκαύματα και η αντιμετώπισή τους

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010 Leave a Comment

Τα εκτεταμένα εγκαύματα είναι μία πολύ σοβαρή απειλή για την υγεία και τη ζωή του άτυχου εγκαυματία. Η αντιμετώπισή τους θα πρέπει να γίνεται σε ειδικό Κέντρο Εγκαυμάτων. Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια, λόγω της ανόδου του βιοτικού επιπέδου τα περιστατικά έχουν μειωθεί. Στο Ιατρείο, μπορούν να αντιμετωπιστούν μικρής έκτασης, εγκαύματα.
Θα μελετηθεί το βάθος και η έκταση της βλάβης και θα αποφασιστεί το είδος της θεραπείας που μπορεί να είναι συντηρητική ή χειρουργική. Διαφορετική είναι η προσέγγιση  στα παλαιά εγκαύματα τα οποία έχουν προκαλέσει κάποια μόνιμη βλάβη(αλωπεκία, ρικνωτικές ουλές, παραμορφώσεις κλπ). Μελετώνται και εξηγούνται λεπτομερώς όλες οι δυνατότητες επανόρθωσης  ώστε ο ασθενής να αποκτήσει την πραγματική εικόνα του αποτελέσματος πριν αποφασίσει να μπει σε αυτήν την διαδικασία. 

Βαριές κακώσεις από μεγάλης έκτασης τραυματισμούς όπως συμβαίνει στα τροχαία και στα εργατικά ατυχήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται σε ειδικά κέντρα τραύματος. Στο Ιατρείο μπορούν να αντιμετωπιστούν τραυματισμοί που δεν θέτουν σε κίνδυνο την ζωή του ασθενούς, με γνώμονα τόσο την λειτουργική αποκατάσταση όσο και την αισθητική. Όσον αφορά στις παλαιές κακώσεις είτε αυτές έχουν προκληθεί από ατυχήματα είτε από εκτομές όγκων ,οι τρόποι επανόρθωσης είναι πολλοί. Ξεκινώντας από τους πιο απλούς όπως τα δερματικά μοσχεύματα και φτάνοντας μέχρι τους πιο  σύνθετους όπως οι κρημνοί θα εξηγηθούν τα υπέρ και τα κατά κάθε λύσης και θα αποφασιστεί η καταλληλότερη για το κάθε περιστατικό ξεχωριστά. 

0 σχόλια »

Leave your response!