, , , ,

Ρινοπλαστική και ρινικό διάφραγμα

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011 Leave a Comment


Φωτογραφίες Ρινοπλαστικής

Η Ρινοπλαστική απευθύνεται σε άτομα τα οποία δεν είναι ικανοποιημένα από το σχήμα, το μέγεθος ή και την συνολική εικόνα της μύτης τους σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο. Με την επέμβαση αυτή μπορούμε να ευθειάσουμε την ράχη της μύτης, να διορθώσουμε το μέγεθος και την προβολή της, και να βελτιώσουμε την γωνία μύτη-άνω χείλος.

Η ρινοπλαστική εκτελείται υπό γενική αναισθησία και ο/η ασθενής παραμένει στην κλινική για ένα βράδυ. Η προσπέλαση γίνεται από μια μικρή τομή στο εσωτερικό της μύτης από την οποία ο χειρουργός σμιλεύει τα οστά και τους χόνδρους της, για να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στις περιπτώσεις που είναι αναγκαίο, γίνεται και πλαστική του ρινικού διαφράγματος. Η επέμβαση διαρκεί μία με μιάμιση ώρα.

Ανάρρωση


Την επόμενη ημέρα ο/η ασθενής εξέρχεται από την κλινική. Εκχυμώσεις και αιματώματα μικρού μεγέθους είναι πιθανά γύρω από τα μάτια, γι’αυτό συνίσταται παγοθεραπεία.Ο γύψος θα παραμείνει για μία εβδομάδα και τα ρινικά ταμπόν για δύο ημέρες. Θα λάβει αντιβίωση για την πρόληψη της επιμόλυνσης. Η επιστροφή στις καθημερινές ασχολίες προβλέπεται μετά από μία περίπου εβδομάδα, αλλά θα πρέπει να αποφευχθεί κάθε είδους δραστηριότητα που μπορεί να τραυματίσει τη μύτη για 1 με 2 μήνες.



0 σχόλια »

Leave your response!