, , ,

Τρεις μύθοι και μια αλήθεια για τους κοιλιακούς

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010 Leave a Comment

Όσες ώρες και να σπαταλάτε στο γυμναστήριο προσπαθώντας να αποκτήσετε γραμμωμένους κοιλιακούς, δεν είναι αρκετές αν δεν κάνετε σωστή διατροφή.

Τρεις μύθοι για τους κοιλιακούς:

Μύθος:Οι ασκήσεις των κοιλιακών «καίνε» το λίπος της κοιλιάς

Αλήθεια: Γυμνάζοντας τους συγκεκριμένους μύες θα βελτιώσουμε την αντοχή τους και την δύναμη, αλλά δεν θα κάψουμε το λίπος από την συγκεκριμένη περιοχή. Ο μοναδικός τρόπος για να χάσουμε λίπος από την κοιλιά είναι να μειώσουμε το συνολικό σωματικό λίπος. Ο πιο υγιής τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι να συμπεριλάβουμε στο πρόγραμμά μας ασκήσεις όπως (αερόμπικ, ασκήσεις ενδυνάμωσης και ευλυγισίας) μαζί με μια σωστή διατροφή χαμηλή σε θερμίδες.

Μύθος: Ο οποιοσδήποτε μπορεί να έχει μια επίπεδη κοιλιά

Αλήθεια:Δεν μπορούν να έχουν όλοι επίπεδη κοιλιά. Οι γυναίκες κυρίως τείνουν να αποθηκεύουν λίπος στο κάτω μέρος της κοιλιάς κάνοντας αυτές να υποφέρουν από πρηξίματα και άλλα. Μπορείτε να κάνετε άσκηση και να μειώσετε το λίπος αλλά δεν μπορείτε να επιλέξετε σε ποια περιοχή του σώματος θα το χάσετε. Η ηλικία, τα γονίδια, το φύλο…. όλα αυτά δείχνουν πως θα είναι το σώμα σας και στην προκειμένη περίπτωση η κοιλιά σας

Μύθος : Οι πολλές επαναλήψεις βοηθούν στο πιο γρήγορο και καλό αποτέλεσμα

Αλήθεια: Κάνετε πολλούς κοιλιακούς διότι δεν εκτελείτε σωστά τις ασκήσεις.Εκτελέστε αργά και συγκεντρωθείτε στην τεχνική της άσκησης και στην σωστή εκτέλεσή της. Οι πολλές επαναλήψεις δεν έχουν νόημα οι σωστές έχουνε.

3 Σωστές ασκήσεις για τους κοιλιακούς:

1) Ξαπλώστε αναπαυτικά στο ειδικό στρώμα ανάσκελα και υψώστε τα άνω και κάτω άκρα σας σε ευθεία γραμμή, κάθετα προς τον κορμό σας. Αργά ανυψώστε τον κορμό μπροστά προσπαθώντας με τα δάκτυλα των χεριών να αγγίξετε τα δάκτυλα των ποδιών. Μετρήστε μέχρι το πέντε και γυρίστε την προηγούμενη θέση. Κάντε 15 έως 20 επαναλήψεις.

2)Ξαπλώστε στο ειδικό στρώμα ανάσκελα. Τοποθετήστε τα χέρια σας παράλληλα με τον κορμό και ανυψώστε τη λεκάνη όσο ψηλότερα μπορείτε, διατηρώντας την πλάτη σας σε επαφή με το έδαφος. Μετρήστε έως το πέντε και επιστρέψετε στην αρχική θέση. Κάντε 15 έως 20 επαναλήψεις.

3)Ξαπλώστε στο ειδικό στρώμα ανάσκελα και λυγίστε τα γόνατα ώστε να κάνουν γωνία 90 μοιρών. Οι μηροί σας πρέπει να είναι κάθετα προς το έδαφος. Σταυρώστε τα χέρια σας στο στήθος. Στη συνέχεια ανασηκώστε τον δεξί ώμο και γυρίστε το σώμα σας προς τα αριστερά. Μετρήστε έως το πέντε και επιστρέψετε στην αρχική θέση. Κάντε 15 έως 20 επαναλήψεις. Ξεκουραστείτε και επαναλάβετε την άσκηση με τον αριστερό ώμο.

0 σχόλια »

Leave your response!