, ,

Λιποαναρρόφηση-Λιπογλυπτική

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012 Leave a Comment


λίπος κοιλιάς,τοπικό πάχος,λιπογλυπτική

Η λιποαναρρόφηση είναι μία σχετικά γρήγορη και απλή επέμβαση που βρίσκει εφαρμογή σχεδόν σε όλα τα μέρη του σώματος που υπάρχουν λιποαποθήκες. Προβλήματα στα γόνατα τα «ψωμάκια» και την κοιλιά, αλλά και σε πιο ευαίσθητες περιοχές όπως ο λαιμός, μπορούν να λυθούν αμέσως και ασφαλώς. Οι λιποαποθήκες που δεν μειώνονται σε όγκο όσο εξαντλητικές δίαιτες και αν κάνουμε, αποτελούν τον πρώτο στόχο. Φυσικά δεν πρόκειται για μέθοδο αδυνατίσματος, αλλά για μία τεχνική που συμπληρώνει την δίαιτα, σμιλεύει το περίγραμμα του σώματος και μας απαλλάσσει από το περιττό λίπος που συσσωρεύεται σε σημεία από τα οποία είναι αδύνατον να κινητοποιηθεί.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για την πλήρη αναλγησία απαιτείται γενική νάρκωση ή τοπική αναισθησία και ελαφρά νάρκωση (μέθη). Οι τομές είναι πολύ μικρές, της τάξης του ½ με 1 cm, και συνήθως γίνονται σε πτυχώσεις του δέρματος έτσι ώστε να είναι αδιόρατες. Από αυτές τις τομές, και με ειδικές κάνουλες, μεγέθους ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται η λιποαποθήκη, στην αρχή κινητοποιείται το λίπος και κατόπιν γίνεται η λιποαναρόφηση ή λιπογλυπτική. Ο συνολικός όγκος λίπους που μπορεί να αναρροφηθεί σε μία επέμβαση είναι γύρω στα 2,5 lt, πράγμα που μας επιτρέπει να προβούμε σε εκτεταμένες λιποαναρροφήσεις. Οι ασθενείς εξέρχονται από το χειρουργείο με πιεστική επίδεση που θα περιορίσει τον σχηματισμό αιματωμάτων και οιδημάτων.

λιποαναρόφηση,λιπογλυπτική,ψωμάκια

ΑΝΑΡΡΩΣΗ

Σε περίπτωση που η λιποαναρόφηση έγινε υπό τοπική αναισθησία και ελαφρά νάρκωση, ο ασθενής θα λάβει εξιτήριο το ίδιο απόγευμα, όταν δε λάβει γενική νάρκωση θα παραμείνει για 24 ώρες. Ο πόνος είναι μικρός και ελέγχεται με κοινά παυσίπονα. Μετά την αφαίρεση της πιεστικής επίδεσης του χειρουργείου, την δεύτερη ημέρα, θα χρησιμοποιηθεί ειδικός ιατρικός κορσές ή άλλου τύπου περίδεση, για 3-4 εβδομάδες. Μετά τις πρώτες 2-3 ημέρες δεν υπάρχει σχεδόν κανένας περιορισμός στην κινητικότητα και η επιστροφή στις καθημερινές εργασίες είναι άμεση. Με την αφαίρεση του κορσέ, αίρονται όλοι οι περιορισμοί, και οι ασθενείς μπορούν να κάνουν ακόμα και βαριά σωματική άσκηση.

0 σχόλια »

Leave your response!