,

Συμπτώματα που δεν πρέπει να σας ανησυχούν

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011 Leave a Comment


Δεν χρειάζεται πανικός, μόνο γιατρός!

Το να δέχεστε καθημερινά πληροφορίες για την υγεία σας μπορεί κάποιες φορές να σας ανησυχήσουν περισσότερο από όσο θα έπρεπε και κάποιες άλλες να σας τρομοκρατήσουν. Δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεστε, αλλά πάντα να ζητάτε τη συμβουλή του ειδικού αν κάτι πραγματικά σας ανησυχεί.


Ξεχνάτε εύκολα

Που οφείλεται: Σε έντονο άγχος, συναισθηματική φόρτιση, κούραση, υπερβολική βιασύνη, λήψη φαρμακευτικής αγωγής ή αλκοόλ, κατάθλιψη.
Μην ανησυχείτε: Αν δεν μπορείτε να θυμηθείτε ονόματα, ημερομηνίες ή νούμερα, δεν βρίσκετε τη λέξη που θέλετε ή χάνετε κάποια αντικείμενα περιστασιακά π.χ. τα κλειδιά σας. Αυτό σημαίνει ότι το μυαλό σας απλώς διατηρεί στη μνήμη τα βασικά.

Πέφτουν τα μαλλιά σας
Που οφείλεται: Στο στρες που μπορεί να επηρεάσει το τριχωτό ης κεφαλής ή σε κάποιες εποχικές αλλαγές (π.χ. το φθινόπωρο είναι πιο έντονη η τριχόπτωση). Επίσης σε κληρονομικότητα.
Μην ανησυχείτε: Είναι φυσιολογικό να πέφτουν 50 εώς και 100 τρίχες καθημερινά, συνήθως είναι αντιληπτές επειδή μένουν πάνω στη βούρτσα. Μόνον αν η τριχόπτωση είναι ανεξέλεγκτη επιβάλλεται εξέταση από δερματολόγο ο οποίος θα σας ζητήσει εργαστηριακό έλεγχο για θυροειδή, επίπεδα σιδήρου – φεριτίνης, ορμονικό έλεγχο κλπ.

Έχετε ταχυπαλμία

Που οφείλεται: Σε αυξημένη κατανάλωση καφέ, τσαγιού ή αναψυκτικών τύπου κόλα, σε φάρμακα, έντονο στρες ή ορμονικές διαταραχές.
Μην ανησυχείτε: Υπάρχει πάντα μία λογική αιτία π.χ. οι σφυγμοί ανεβαίνουν ύστερα από σωματική δραστηριότητα ή ακόμη και μετά το φαγητό. Να θυμάστε πως η ταχυκαρδία δεν έρχεται και φεύγει ξαφνικά. Εμφανίζεται συνήθως τις νυχτερινές ώρες, επιμένει ενώ υπάρχουν και άλλα συμπτώματα όπως ζάλη, κόπωση, εξάντληση, τάση για λιποθυμία κλπ.

Ματώνει η μύτη σας

Που οφείλεται: Ρινίτιδα, ιγμορίτιδα, ίωση, ξηρό περιβάλλον, υπέρταση ή δυνατό φύσημα της μύτης.
Μην ανησυχείτε: Η ρινορραγία είναι αρκετά συχνή κατάσταση που δεν οφείλεται σε σοβαρά αίτια. Μόνον αν συνοδεύεται από αύξηση πίεσης, το αίμα δεν σταματά ακόμη κι αν έχετε βάλει κάποιο κρύο επίθεμα και έχετε ασκήσει πίεση στη μύτη για 10 λεπτά, να απευθυνθείτε στο γιατρό σας.

Πηγή: omorfamistika.gr

0 σχόλια »

Leave your response!