,

Επιχείλιος έρπης

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011 Leave a Comment


Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ο επιχείλιος έρπης είναι μια χρόνια μόλυνση από ιό που εκδηλώνεται με τη μορφή επώδυνων φλυκταινών (φουσκάλες), οι οποίες εμφανίζονται γύρω από τα χείλη, τη μύτη ή το πιγούνι.

Παράγοντες που συντελούν στην εμφάνισή του είναι: έκθεση στον ήλιο, άγχος, κρύο, πυρετός, κούραση και ορμονικοί παράγοντες. Μεταδίδεται από άτομο σε άτομο με στενή σωματική επαφή.

Από τη στιγμή που κάποιος προσβληθεί από τον ιό, είναι πολύ πιθανό να εκδηλώνει τα συμπτώματά του σε τακτά χρονικά διαστήματα για το υπόλοιπο της ζωής του. Προσέξτε όταν εκτίθεστε στον ήλιο να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και αντιμετωπίστε όσο καλύτερα γίνεται την εμφάνιση του επιχείλιου έρπητα για να μην ταλαιπωρεί την υγεία και την ψυχολογία σας.

Χείλη και κάπνισμα
Η επιδερμίδα γύρω από τα χείλη είναι αρκετά ευαίσθητη. Η κακή συνήθεια του καπνίσματος εντείνει το πρόβλημα και δεν βοηθάει το δέρμα να διατηρήσει την ελαστικότητά του.

Πέρα από τις εσωτερικές συνέπειες του καπνίσματος στον οργανισμό, η εμμονή με το τσιγάρο δημιουργεί με τα χρόνια τις χαρακτηριστικές γραμμές στην επιδερμίδα του άνω χείλους.

Η σωστή ενυδάτωση της περιοχής είναι πολύ σημαντική και δεν πρέπει να παραλείπεται από το καθημερινό μας πρόγραμμα. Αποφεύγετε επίσης να σουρώνετε πολύ τα χείλη όταν καπνίζετε για να μειώνετε όσο το δυνατόν τις πιθανότητες εμφάνισης των μικρών ρυτίδων.

Η καλύτερη λύση φυσικά είναι να κόψετε ή τουλάχιστον να μειώσετε το τσιγάρο, αλλά, αν σας είναι δύσκολο, φροντίστε να περιορίζετε τις επιπτώσεις του στο ελάχιστο με πρόληψη.

Πηγή: myworld

0 σχόλια »

Leave your response!