, , ,

Αφαίρεση σπίλων, μικροεπεμβάσεις

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011 Leave a Comment

αφαίρεση σπίλου,σμηγματογόνος κύστη,λίπωμα Εδώ εντάσσονται όλες οι μικρού μεγέθους επεμβάσεις που πραγματοποιούνται με τοπική αναισθησία και δεν απαιτούν νοσηλεία. Συμπεριλαμβάνουν την αφαίρεση ή καυτηριασμόσπίλων, την εκτομή λιπωμάτωνκύστεων,αιμαγγειωμάτωνκηλίδωνυπερκερατώσεων,χηλοειδώνξανθελασμάτων, αποκατάσταση του ρινοφύμματος, και γενικά όλων των καλοηθών βλαβών του δέρματος. Η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη ο πόνος απόλυτα ελεγχόμενος και οι επιπλοκές σπάνιες. Γίνεται τοπική αναισθησία στην περιοχή και η επέμβαση πραγματοποιείται υπό άσηπτες συνθήκες. Για αυτόν τον λόγο συνήθως δεν είναι απαραίτητη η μετεγχειρητική λήψη αντιβίωσης. Αν κριθεί απαραίτητο, το χειρουργικό παρασκεύασμα θα αποσταλεί για βιοψία, έτσι ώστε να βεβαιωθούμε ότι πρόκειται πράγματι για καλοήθη βλάβη.

Ο ασθενής θα λάβει οδηγίες για την περιποίηση του τραύματος, το οποίο θα μπορεί να πλύνει άμεσα. Η κοπή των ραμμάτων πραγματοποιείται πέντε με επτά ημέρες αργότερα, ανάλογα με την περιοχή της επέμβασης. Θα επιστρέψει στις καθημερινές του εργασίες αμέσως. Η παγιωμένη σε γηραιότερους ασθενείς άποψη, ότι η αφαίρεση καλοηθών σπίλων μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα εξαλλαγής του σε κακοήθεις, αγγίζει περισσότερο τα όρια της δοξασίας παρά της πραγματικότητας, μιας και όπως υπαγορεύει η κοινή λογική κάτι το οποίο αφαιρείται πλήρως δεν βρίσκεται πλέον στο δέρμα μας έτσι ώστε να εξαλλαχτεί.
Οι επεμβάσεις αυτές πρέπει να γίνονται από ειδικόΠλαστικό Χειρουργό αφ’ ενός για να είναι βέβαιο ότι η εξαίρεση θα είναι πλήρης, και αφ’ εταίρου για να μπορέσει να αναγνωρίσει στοιχεία που θα τον οδηγήσουν στη σκέψη ότι η βλάβη αυτή μπορεί να υποκρύπτει στοιχεία κακοήθειας. Τέλος και για αισθητικούς λόγους, μιας και αυτές οι βλάβες πολύ συχνά βρίσκονται στο πρόσωπο ή σε άλλα εμφανή σημεία. Η επούλωση των τραυμάτων στο πρόσωπο είναι πάρα πολύ καλή και σπάνια δημιουργούνται δύσμορφες ουλές. Άλλες περιοχές όπως οι ώμοι, το στέρνο, και η οπισθοωτιαία περιοχή, είναι πιο επιρρεπείς. Στην περίπτωση που το δέρμα του ασθενούς αντιδράσει στην εκτομή με υπερτροφική ουλή, υπάρχουν λύσεις για την βελτίωσή τους.
πηγή: neofotistos.gr
φακίδες,κηλίδες,μελαγχρωματικός σπίλος

0 σχόλια »

Leave your response!