, ,

Χειρουργική Αλωπεκίας

Τρίτη 26 Απριλίου 2011 Leave a Comment


H Χειρουργική των Αλωπεκιών απευθύνεται στους ασθενείς με ανδρογενή, και σε ορισμένους με μετατραυματική ή μεθεγκαυματική αλωπεκία. Παρέχει εντυπωσιακά αποτελέσματα αλλά απαιτεί από τους ασθενείς υπομονή και δυνατότητα συχνών επισκέψεων στο ιατρείο. Πραγματοποιείται σε δύο χειρουργικούς χρόνους με μεσοδιάστημα 3 περίπου μηνών, ανάλογα με το πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Στον πρώτο χειρουργικό χρόνο, υπό γενική νάρκωση, τοποθετούνται 2 ή 3 διατατήρες δέρματος στο υγιές τμήμα του τριχωτού της κεφαλής. Μετά την επούλωση των τραυμάτων αρχίζει η εβδομαδιαία διάταση του τριχωτού. Ο ασθενής πρέπει να επισκέπτεται τον ιατρό του ο οποίος μέσω μιας υποδόριας βαλβίδας γεμίζει με φυσιολογικό ορό τους διατατήρες. Σταδιακά με την διάταση, δημιουργείται περίσσεια δέρματος η οποία θα χρησιμεύσει στον δεύτερο χειρουργικό χρόνο για να καλύψει το κενό που θα προκύψει από την εκτομή του άτριχου δέρματος.

ΑΝΑΡΡΩΣΗ

Οι δύο χειρουργικοί χρόνοι, οι εβδομαδιαίες επισκέψεις στο Ιατρείο και οι 3 μήνες που χρειάζονται συνολικά για την ολοκλήρωση της θεραπείας κάνουν αυτή τη μέθοδο να απευθύνεται σε αποφασισμένους και υπομονετικούς ασθενείς οι οποίοι όμως θα ανταμειφθούν με ένα απόλυτα φυσικό και μόνιμο αποτέλεσμα, που καμία άλλη μέθοδος δεν είναι σε θέση να προσφέρει. Πιθανές επιπλοκές, όπως η επιμόλυνση του ξένου σώματος που μπορεί να οδηγήσει σε διακοπή της θεραπείας, αποφεύγονται με χρήση αντιβίωσης τις πρώτες μετεγχειρητικές ημέρες.

0 σχόλια »

Leave your response!