, , , ,

Γυναικομαστία-Λιποαναρόφηση σε άνδρες

Τρίτη 31 Μαΐου 2011 Leave a Comment


Φωτογραφικό Άλμπουμ:Λιποαναρρόφηση-Λιπογλυπτική

Η Γυναικομαστία οφείλεται στην αύξηση του όγκου του μαζικού αδένα ή και του λίπους στον μαστό του άνδρα. Εμφανίζεται σε περιόδους ορμονικών αλλαγών, όπως η παιδική ηλικία, η εφηβεία και η τρίτη ηλικία, αλλά και σε άλλες ηλικίες χωρίς προφανή αίτια(ιδιοπαθής). Σπανιότερα οφείλεται σε παθολογικές καταστάσεις που χρήζουν διερεύνησης. Το 65% των εφήβων παρουσιάζει αυτό το πρόβλημα στην ηλικία των 14-15 ετών, αλλά μόνο ένα ποσοστό 8% συνεχίζει να το έχει μετά τα 17 έτη. Υποψήφιοι για χειρουργική αντιμετώπιση είναι οι ασθενείς στους οποίους το πρόβλήμα δεν υποχωρεί μετά την πάροδο 2 ετών από την εμφάνισή του.
Άλλη κατηγορία ανδρών που χρίζουν λιποαναρρόφηση στην περιοχή των μαστών είναι αυτοί που γυμνάζουν το σώμα τους πολύ, οι body builders. Οι γυμνασμένοι άνδρες πολύ συχνά παρουσιάζουν το πρόβλημα της γυναικομαστίας και η μόνη λύση σε αυτήν την περίπτωση είναι η χειρουργική αντιμετώπιση καθώς το λίπος και ο μαζικός αδένας που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή είναι ανθεκτικά σε οποιαδήποτε άσκηση καύσης λίπους. Πολύ συχνά λοιπόν οι body builders καταφεύγουν στη χειρουργική αποκατάσταση του προβλήματος προκειμένου η Πλαστική Χειρουργική να διορθώσει τις ατέλειες αυτές που κάποιες φορές μπορεί να οφείλονται και στη λήψη φαρμάκων.  

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η επέμβαση διεξάγεται υπό γενική νάρκωση, και η παραμονή στην κλινική περιορίζεται στις 24 ώρες. Ανάλογα με τον τύπο της γυναικομαστίας επιλέγεται και το είδος της επέμβασης. Στην περίπτωση που ο μαστός αποτελείται κυρίως από λίπος και μαλακό μαζικό αδένα, γίνεται μια μικρή τομή της τάξης του 0,5cm και αφαιρείται με λιποαναρρόφηση. Αντίθετα, αν κυριαρχεί ο μαζικός αδένας, γίνεται ημισεληνοειδής τομή στα κάτω όρια της θηλής και με την ανοιχτή πλέον μέθοδο, αφαιρείται ο αδένας, και γίνονται συμπληρωματικές λιποαναρροφήσεις. Και στις δύο περιπτώσεις, γίνεται πιεστική περίδεση.
ΑΝΑΡΡΩΣΗ
Η πιεστική περίδεση θα επανατοποθετηθεί μετά την πρώτη αλλαγή και θα παραμείνει για 3 εβδομάδες. Ο μετεγχειρητικός πόνος της λιποαναρόφησης και της εκτομής είναι πολύ περιορισμένος, και ελέγχεται με κοινά παυσίπονα. Μετά τις πρώτες 2-3 ημέρες δεν υπάρχει σχεδόν κανένας περιορισμός στην κινητικότητα και η επιστροφή στις καθημερινές εργασίες είναι άμεση. Με την αφαίρεση της περίδεσης, αίρονται όλοι οι περιορισμοί, και οι ασθενείς μπορούν να κάνουν ακόμα και βαριά σωματική άσκηση.
πηγή: neofotistos.gr

0 σχόλια »

Leave your response!