, ,

Εγχείριση αλλαγής φύλου

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011 Leave a Comment


Σε μια εξαιρετικά πολύπλοκη, αλλά επιτυχημένη εγχείριση αλλαγής φύλου, προχώρησε ομάδα γιατρών στο Νοσοκομείο Πλαστικής, Επανορθωτικής και Εγκαυμάτων στο Βουκουρέστι.

Η επέμβαση από την ομάδα γιατρών με επικεφαλής τον καθηγητή δρ. Κρίστιαν Νιτέσκου διήρκεσε 14 ώρες και σε ένα χρόνο, ο 35χρονος ασθενής θα υποβληθεί σε νέα επέμβαση για να διασφαλιστεί ότι θα έχει ενεργή σεξουαλική ζωή.

«Η εγχείριση αλλαγής φύλου από γυναίκα σε άνδρα είναι πιθανότατα μία από τις πιο πολύπλοκες επανορθωτικές επεμβάσεις. Μαζί με τους συναδέλφους εγχειρίσαμε σε τρία σημεία του σώματος: βραχίονα, πόδι και γεννητικά όργανα. Ακόμη και στο εξωτερικό, σε μεγάλα κέντρα επεμβάσεις αλλαγής φύλου, είναι εξαιρετικά δύσκολες αυτές οι εγχειρήσεις», σημείωσε.

Προηγήθηκε 5ετής περίοδος, κατά την οποία ο ασθενής εξετάστηκε από ψυχολόγο και ψυχίατρο για να διαπιστωθεί ότι είναι απόλυτα υγιής ψυχικά. Στη συνέχεια, εκδόθηκε εντολή από τα δικαστήριο για να επιτραπεί η επέμβαση και μετά εξετάστηκε από ενδοκρινολόγο, ο οποίος όρισε ορμονική θεραπεία.

Το κόστος της επέμβασης καλύφθηκε από το ταμείο ασφάλισης του ασθενούς.

Στη Ρουμανία, ο πρωτοπόρος στις εγχειρίσεις αλλαγής φύλου δρ. Ιοάν Λάσκαρ έκανε την πρώτη επέμβαση αλλαγής φύλου άνδρα σε γυναίκα το 1995.

0 σχόλια »

Leave your response!