, , ,

Πώς αντιμετωπίζουμε τις δυσχρωμίες-πανάδες;

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011 Leave a Comment


Οι πανάδες είναι σκουρόχρωμες κηλίδες, τουλάχιστον 2 τόνους σκουρότερες από τον χρωματικό τόνο του προσώπου μας. 
Το χρώμα στο δέρμα το δίνει μια χρωστική ουσία η ΜΕΛΑΝΙΝΗ η οποία παράγεται από κύτταρα, τα ονομαζόμενα ΜΕΛΑΝΟΚΥΤΤΑΡΑ, που βρίσκονται στην βασική στοιβάδα της επιδερμίδας. Όταν γίνεται άνιση κατανομή των μελανοκυττάρων έχουμε την εμφάνιση των πανάδων και λοιπών δυσχρωμιών του δέρματος. Είναι ένα πρόβλημα και θέλουμε να απαλλαγούμε από αυτές.
Ποιά είναι όμως τα αίτια των δυσχρωμιών του δέρματος; Η εμφάνιση των εν λόγω δυσχρωμιών είναι κατά κανόνα συνδεδεμένη με την αλόγιστη έκθεση μας στην ηλιακή ακτινοβολία αλλά και με ορμονικούς παράγοντες. Είναι συχνό φαινόμενο η εμφάνιση μελάσματος, κυρίως στο πρόσωπο κατά την διάρκεια μιας εγκυμοσύνης. Η λέξη "μέλασμα" προέρχεται από την ελληνική λέξη "μέλας"= μαύρος.Οι πανάδες παρατηρούνται κυρίως στο πρόσωπο πιο συχνά και λιγότερο στον λαιμό, στα χέρια ή άλλα μέρη του σώματος.
Άλλες αιτίες είναι ή έλλειψη σιδήρου από τον οργανισμό, ή έλλειψη μαγνησίου και η έλλειψη βιταμίνης C. Άλλη αιτία είναι όταν μετά από ένα χημικό πίλινγκ δεν γίνεται συστηματική αντηλιακή προστασία. Η αφυδάτωση του δέρματος είναι επίσης μια αιτία, όπως και οι κληρονομικοί λόγοι. Άλλη αιτία είναι η λήψη ορισμένων φαρμάκων όπως τα αντισυλληπτικά, τα αντιεπιληπτικά, η κορτιζόνη και ορισμένα αντιβιοτικά. Η ακμή που δεν αντιμετωπίζεται έγκαιρα και σωστά μπορεί να οδηγήσει σε δυσχρωμίες..Η μεγαλύτερη όμως αιτία είναι η χρόνια και αλόγιστη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και μάλιστα χωρίς προστασία. Με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται σε μέγεθος αλλά και σε αριθμό .
Πώς αντιμετωπίζουμε όμως τις δυσχρωμίες-πανάδες;Οι θεραπείες που εφαρμόζει η αισθητικός στο ινστιτούτο έχουν μόνιμα και καλύτερα αποτελέσματα..Αυτές γίνονται με ειδικά λευκαντικά προϊόντα, απολεπιστικούς παράγοντες, σε συνδυασμό με μηχάνημα ενδοδερμικού μασάζ. Το ενδοδερμικό μασάζ, όπως είναι γνωστό αυξάνει την αιματική και λεμφική κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο, λαιμό κλπ. με αποτέλεσμα τα παραπάνω προϊόντα να αφομοιώνονται καλύτερα, να ανανεώνονται τα κύτταρα και να εμφανίζεται ένα δέρμα νεανικότερο, καθαρότερο και φωτεινό.!Χρειάζεται χρόνος και υπομονή για ένα άριστο αποτέλεσμα.
Η συχνή βαθιά ενυδάτωση του δέρματος στο ινστιτούτο και η καθημερινή στο σπίτι, διατηρούν τα αποτελέσματα της θεραπείας, παράλληλα με την συστηματική καθ' όλη την διάρκεια του έτους αντηλιακή προστασία, κυρίως στο πρόσωπο, που είναι εκτεθειμένο 12 μήνες τον χρόνο στην ηλιακή ακτινοβολία σε αντίθεση με το λοιπό σώμα μας που τον περισσότερο καιρό καλύπτεται από τα ρούχα μας.Οι κρέμες του εμπορίου έχουν μέτρια και παροδικά αποτελέσματα και πρέπει να χρησιμοποιούνται χρόνια για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα..Υπάρχουν άτομα που το δέρμα τους είναι ευαίσθητο και βγάζουν εύκολα πανάδες. Αυτά τα άτομα πρέπει να αποφεύγουν πολύ τον ήλιο και να κάνουν μερικές θεραπείες τον χρόνο προληπτικά.
Συνήθως απαιτούνται δέκα συνεδρίες για την θεραπεία των πανάδων.Αξίζει να τονίσουμε ότι η αντηλιακή κρέμα πρέπει να ανανεώνεται κάθε 2 ώρες και να αποφεύγουμε την έκθεσή μας στον ήλιο κατά τις ώρες αιχμής δηλ.11π.μ. έως 4μ.μ.

Είναι θέμα ΥΓΕΙΑΣ και όχι τόσο Καλλωπισμού.!

0 σχόλια »

Leave your response!