, ,

Πώς να επιλέξετε αντηλιακό

Τρίτη 15 Μαΐου 2012 Leave a Comment


Για να μαυρίσετε σωστά

Δεν προστατεύουν το δέρμα τους στις παραλίες. Παρά τις προειδοποιήσεις της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για τους κινδύνους του ηλίου, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που εκτίθενται στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία. 

Η φωτογήρανση, η ερυθρότητα, τα ηλιακά εγκαύματα μέχρι και ο καρκίνος του δέρματος είναι μόνο κάποιες από τις βλάβες της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα στα τρία περιστατικά καρκίνου που εμφανίζονται σχετίζονται με την επιδερμίδα. Και γι’ αυτό προειδοποιούν τους λουόμενους να χρησιμοποιούν πάντα αντηλιακά και μάλιστα με αρκετά υψηλό δείκτη προστασίας (ειδικά στην περίπτωση που έχουν ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες). 

Σημαντικό και το είδος του αντηλιακού


Όπως λένε οι ειδικοί ακόμη και το είδος του αντηλιακού παίζει σημαντικό ρόλο. Γι’ αυτό οι επιστήμονες διευκρινίζουν ότι ο δείκτης προστασίας (6 μέχρι 10) είναι ο μικρότερος που μπορεί να προσφέρει κάποια προστασία. Και συγκεκριμένα λένε ότι από 6 μέχρι 10 η προστασία είναι χαμηλή, από 15 μέχρι 25 η προστασία είναι μέτρια ενώ από 30 και επάνω η προστασία είναι υψηλή. 

Βέβαια, αναφέρουν ότι ακόμη και αν τοποθετούμε στο δέρμα μας τον υψηλότερο δείκτη προστασίας, δεν παρέχεται 100% προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Και γι’ αυτό τονίζουν ότι πρέπει να τοποθετείται αντηλιακό αρκετά συχνά στο δέρμα ενώ είναι προτιμότερο να επιλέγονται αδιάβροχα αντηλιακά. 

πηγή: newsbeast.gr

0 σχόλια »

Leave your response!