, , ,

Διατηρήστε την κοιλιά σας επίπεδη

Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011 Leave a Comment


Συμβουλές για κοιλιά - «πλάκα»

Μερικές συμβουλές, που αφορούν τη διατροφή που πρέπει να ακολουθήσουμε, για μια επίπεδη κοιλιά:

Αποφεύγω ορισμένες τροφές: Κάποιες μπορεί να κάνουν την κοιλιά να φαίνεται διπλάσια από όση είναι στην πραγματικότητα, μέσα σε λίγες ώρες αφότου καταναλωθούν όπως τα φασόλια, τα ρεβίθια, τα σπαράγγια, τα λαχανάκια Bρυξελών, τα κρεμμύδια, τα ανθρακούχα ποτά, η μπίρα, οι έτοιμοι χυμοί φρούτων και πολλά υποκατάστατα ζάχαρης, π.χ. φρουκτόζη, ασπαρτάμη κ.λπ.

Tρώω ανά 3 – 4 ώρες: Δεν αφήνω ποτέ το στομάχι μου για πολλές ώρες άδειο, ακόμη κι αν η μέρα μου είναι γεμάτη με τα γυρίσματα της εκπομπής. H παράλειψη των γευμάτων οδηγεί σε υπερβολική πείνα, οπότε και σε μεγαλύτερη κατανάλωση τροφής, με αποτέλεσμα το απότομο φούσκωμα. Δεν χρειάζεται να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες. Δύο κράκερ με λίγο τυρί με λίγα λιπαρά ή ένα φρούτο ανάμεσα στα κυρίως γεύματα αρκούν.

Όταν τρώω δεν βιάζομαι: Όταν τρώτε πολύ γρήγορα, συχνά καταπίνετε και αέρα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διάφορες στομαχικές διαταραχές, όπως καούρες, φούσκωμα και δυσκοιλιότητα.

Καταναλώνω αρκετά φρούτα και λαχανικά: Είναι πολύ σημαντικό να πηγαίνετε στην τουαλέτα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Γι’ αυτό, μην παραλείπετε να τρώτε σαλάτα σε κάθε γεύμα και φρούτα για ενδιάμεσα σνακ.

Δεν βάζω αλάτι στα φαγητά μου: H κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλατιού, προκαλεί κατακράτηση υγρών και πρήξιμο. Αντικαταστήστε το αλάτι με λεμόνι, ρίγανη και άλλα μπαχαρικά. Aποφεύγετε την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε νάτριο, όπως τα αλλαντικά, τα παστά, τα καπνιστά ψάρια, τις σάλτσες, τις κονσέρβες, τα αλμυρά μπισκότα κ.λπ.

Πίνω πολύ νερό: Πολλοί πιστεύουν ότι, πίνοντας νερό, φουσκώνουν περισσότερο. Δεν ισχύει όμως κάτι τέτοιο. O οργανισμός λειτουργεί σαν ένας αποταμιευτής νερού. Αν του παρέχεται λίγο νερό, έχει την τάση να κρατά περισσότερο από αυτό που ήδη έχει δημιουργώντας έτσι κατακράτηση υγρών. Όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο, η κατακράτηση υγρών μειώνεται με την κατανάλωση νερού.

Γυμνάζομαι: Η ενασχόλησή μου με το beach volley και οι ασκήσεις γιόγκα βοηθούν να διατηρώ το σώμα μου σε καλή φυσική κατάσταση. Οι σωστά γυμνασμένοι κοιλιακοί σε συνδυασμό με δυνατούς ραχιαίους βοηθούν στη διατήρηση της σωστής στάσης του σώματος, διατηρούν την κοιλιά επίπεδη και προστατεύουν από τυχόν ενοχλήσεις και τραυματισμούς στη μέση.

Διατηρώ θετική στάση: Oι ειδικοί συμφωνούν ότι το στρες χτυπά στο στομάχι με αποτέλεσμα τα φουσκώματα. Σε αυτή την περίπτωση, η λύση βρίσκεται στη διαχείριση του άγχους.

Το μυστικό

Όταν νιώθω φουσκωμένη χρησιμοποιώ στη σαλάτα μου μηλόξιδο αντί για κανονικό ξίδι. Bοηθά άμεσα στο ξεφούσκωμα!

πηγή: newsbeast.gr

0 σχόλια »

Leave your response!