, ,

Face-lift- ρυτιδεκτομή

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011 Leave a Comment


Πρόσωπο

Ο χρόνος, η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και οι εκφράσεις του προσώπου είναι οι βασικοί παράγοντες δημιουργίας ρυτίδων στο πρόσωπο. Το Face Lift βοηθάει να εξαφανίσουμε τις ρυτίδες του προσώπου και την χαλαρότητα του δέρματος. Συχνά γίνεται συνδυασμός της επέμβασης αυτής με άλλες διαδικασίες όπως βλεφαροπλαστική, ρινοπλαστική, ή προφιλοπλαστική. Άνδρες και γυναίκες ανάλογα με το πρόβλημα τους μπορούν να υποβληθούν σε μία ή περισσότερες από τις επεμβάσεις που περιλαμβάνονται σε αυτόν τον όρο, με μόνη προϋπόθεση την καλή γενική κατάσταση της υγείας τους.

Διαδικασία

Η επέμβαση διενεργείται υπό γενική νάρκωση. Οι τομές γίνονται εμπρός και πίσω από το αυτί και επεκτείνονται στο τριχωτό της κεφαλής. Στην περίπτωση του μετωπιαίου Lift οι τομές βρίσκονται στην μετωπιαία χώρα, πάλι στο τριχωτό. Το δέρμα ανασηκώνεται και αφαιρείται η περίσσεια του. Κατόπιν, ο χειρουργός θα ενδυναμώσει τους μύες και τα μαλακά μόρια, αφαιρώντας αν χρειαστεί και ποσότητες λίπους. Ανάλογα με το μέγεθος της επέμβασης αυτή μπορεί να διαρκέσει από 2 έως και 6 ώρες.

Contour Thread Lift

Απευθύνεται σε νεαρότερες ηλικίες χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα γήρανσης του προσώπου. Γίνονται μικρές τομές, συνήθως στο τριχωτό της κεφαλής και τοποθετούνται στηρικτικά νήματα κατά μήκος προσχεδιασμένων περιοχών. Αυτά ανασηκώνουν το δέρμα δίνοντας την αίσθηση ενός ανανεωμένου και πιο νέου προσώπου. Αφού τοποθετηθούν, ο οργανισμός τα περικλείει με κολλαγόνο και σταδιακά τα ενσωματώνει.

Lift Μέσου Προσώπου και Ρυτιδεκτομή

Πρόκειται για το κλασσικό Face Lift που περιλαμβάνει σχεδόν όλες τις περιοχές του προσώπου: Κάτω από τα μάτια και μέχρι τις ρινοπαρειακές αύλακες, κατώτερο πρόσωπο και λαιμό. Χρησιμοποιώντας τις κλασικές τομές και τεχνικές που αναφέραμε παραπάνω, έχουμε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα σχεδόν σε κάθε ηλικία.

Ανάρρωση

Μετά το χειρουργείο, υπάρχει πιεστική επίδεση της κεφαλής για την αποφυγή δημιουργίας μεγάλης έκτασης οιδημάτων. Με την αφαίρεση της περίδεσης, τοποθετείται ένας ειδικός στηρικτικός επίδεσμος που θα παραμείνει για 3 περίπου εβδομάδες. Οιδήματα και αιματώματα είναι φυσιολογικό να δημιουργηθούν, όπως επίσης και προσωρινή απώλεια της αίσθησης ή της λειτουργίας κάποιου νεύρου, αλλά και η προς στιγμήν απώλεια των τριχών στις περιοχές των τομών. Οι επιπλοκές αυτές, σπάνια είναι μόνιμες. Η ανάρρωση είναι σταδιακή μετά την επέμβαση και πρέπει να αποφευχθεί η σωματική άσκηση για 3 εβδομάδες.

Μέτωπο

Η χαλαρότητα του δέρματος και η βαρύτητα προκαλούν με τα χρόνια πτώση των φρυδιών και ρυτίδωση του δέρματος του μετώπου. Αυτά τα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με το μετωπιαίο Lift. Συχνά συνδυάζεται με Lifting και στις άλλες περιοχές του προσώπου, αλλά και με βλεφαροπλαστική, δίνοντας μια συνολικά πιο νεανική εικόνα του προσώπου.

Διαδικασία

Η επέμβαση γίνεται υπό γενική αναισθησία και η παραμονή στην κλινική δεν ξεπερνά τις 24 ώρες. Υπάρχει πληθώρα τεχνικών για αυτή την επέμβαση, και ο χειρουργός θα επιλέξει ποια είναι η πιο κατάλληλη για το πρόβλημα σας. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 2 ώρες.

Στεφανιαία Προσπέλαση

Διενεργείται μία στεφανιαία τομή, από το ένα αυτί μέχρι το άλλο, η οποία τελικά δεν είναι ορατή γιατί κρύβεται στο τριχωτό της κεφαλής. Μπορούμε να αφαιρέσουμε την περίσσεια του δέρματος, και να ανυψώσουμε τα βλέφαρα στο επιθυμητό επίπεδο.

Ενδοσκοπική Προσπέλαση

Με αυτήν την τεχνική αντιμετωπίζονται ασθενείς που δεν χρίζουν μεγάλης εκτομής της περίσσειας του δέρματος. Οι τομές είναι 2 έως 4, μικρές σε μέγεθος, της τάξης του 1 εκατοστού και κρύβονται στο τριχωτό της κεφαλής. Το δέρμα αποκολλάται με χρήση ενδοσκοπίου και κάμερας, και ο χειρουργός μπορεί και να ενδυναμώσει τους υποκείμενους μυς.

Ανάρρωση

Περιοθφαλμικά οιδήματα και αιματώματα είναι αναμενόμενα μετά από αυτού του είδους την επέμβαση, και μπορούν να διαρκέσουν έως και 2 εβδομάδες. Το κεφάλι πρέπει να διατηρείται ανυψωμένο κατά την κατάκλιση και να ακολουθείται παγοθεραπεία. Ο/Η Ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές ασχολίες του μετά από 2 εβδομάδες, αλλά θα πρέπει να αποφύγει τις βαριές σωματικές εργασίες για μεγαλύτερο διάστημα.

Λαιμός

Η ηλικία και η απώλεια βάρους είναι οι κύριες αιτίες χαλάρωσης του δέρματος και των μυών του λαιμού. Η εκτομή της περίσσειας δέρματος και η ενδυνάμωση των μυών μπορεί να βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να φαίνονται νεότεροι.

Διαδικασία

Η επέμβαση γίνεται υπό γενική αναισθησία. Οι τομές βρίσκονται κάτω από το πηγούνι και πίσω από τα αυτιά. Αφαιρείται η περίσσεια δέρματος και λίπους, και ενδυναμόνονται οι υποκείμενοι μύες. Την επέμβαση μπορεί να την συμπληρώσει μια λιποαναρρόφηση.

Ανάρρωση

Οιδήματα και αιματώματα είναι αναμενόμενα μετά από αυτού του είδους την επέμβαση, και μπορούν να διαρκέσουν έως και 2 εβδομάδες. Για τον περιορισμό των οιδημάτων γίνεται πρώτες ημέρες μία πιεστική επίδεση. Ο/Η Ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές ασχολίες του μετά από 10 με 14 ημέρες αλλά θα πρέπει να αποφύγει τις βαριές σωματικές εργασίες για 3 έως 4 εβδομάδες

Full face

Όταν μιλάμε για Full Face Lift αναφερόμαστε στον συνδυασμό όλων των παραπάνω τεχνικών με την προσθήκη της βλεφαροπλαστικής άνω ή και κάτω βλεφάρων. Πρόκειται για μία επέμβαση που διαρκεί 6 με 8 ώρες και προσφέρει μία συνολική ανανέωση του προσώπου. Αποκαθιστά μέτωπο, φρύδια, μέσο και κατώτερο πρόσωπο, λαιμό και βλέφαρα. Οι λεπτομέρειες και οι χρόνοι ανάρρωσης είναι οι ίδιοι με αυτούς που αναφέρονται στις επιμέρους επεμβάσεις. Ακριβώς επειδή το πρόσωπο αντιμετωπίζεται συνολικά, το αποτέλεσμα είναι ομοιόμορφο, εντυπωσιακό και έχει μεγάλη διάρκεια. Απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας που θέλουν να αντιμετωπίσουν συνολικά και σε έναν χειρουργικό χρόνο το πρόβλημα της γήρανσης. Πολλές φορές και ανάλογα με το πρόβλημα του ασθενούς, μπορεί να γίνει ταυτόχρονα και ρινοπλαστική ή προφιλοπλαστική.

0 σχόλια »

Leave your response!