,

Πώς να αντιμετωπίσετε τον καλοκαιρινό ήλιο, χωρίς να εγκαταλείψετε τη γυμναστική

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011 Leave a Comment


Πολλοί από εμάς, τώρα που ο καλοκαιρινός ήλιος εγκαταστάθηκε για τα καλά πάνω από το κεφάλι μας και το θερμόμετρο διαρκώς ανεβαίνει, αρχίζουν να εγκαταλείπουν την άσκηση και τη γυμναστική. Σίγουρα δεν είναι καθόλου ευχάριστο να αθλούμαστε μέσα στη ζέστη, αλλά μερικές από τις παρακάτω συμβουλές μπορούν να μας βοηθήσουν να μείνουμε και το καλοκαίρι σε φόρμα: 
Προσαρμόστε την ώρα στην οποία αποφασίζετε να κάνετε γυμναστική. Νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα είναι τέτοια εποχή οι κατάλληλες ώρες για άσκηση.Αγοράστε ειδικά ρούχα από συνθετικά υλικά, που απορροφούν και ‘εξατμίζουν’ τον ιδρώτα από το σώμα, διατηρώντας το δροσερό και στεγνό
Κάντε ένα κρύο μπάνιο πριν τη γυμναστική σας. Θα σας κρατήσει δροσερό/ή καθόλη τη διάρκειά της.Αν προτιμάτε να τρέχετε, μην ξεχνάτε ποτέ να φοράτε καπέλο.
Αλλάξτε τον τύπο της άσκησής σας. Τις ζεστές μέρες αφήστε την έντονη αεροβική άσκηση, προτιμήστε το mat pilates ή πηγαίνετε για κολύμβηση.Προτιμήστε δροσερά μέρη για την άσκησή μας, όπως την παραλία ή ένα κλειστό studio pilates.
Χαλαρώστε τους ρυθμούς σας. Δεν είναι ανάγκη να στρεσάρετε τον εαυτό σας, μπορείτε να χωρίσετε το πρόγραμμά σας και να γυμνάζεστε από 10 με 20 λεπτά δύο ή τρεις φορές την ημέρα.Πίνετε πολύ νερό καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, όχι μόνο πριν και μετά τη γυμναστική. H ενυδάτωσή σας θα εμποδίσει την εμφάνιση πονοκεφάλων, στομαχικών κραμπών και ζαλάδας από τη ζέστη.
πηγή: modusvivendipilates.wordpress.com

0 σχόλια »

Leave your response!