,

Πρακτικές συμβουλές για να προλάβετε την δημιουργία ρυτίδων

Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012 Leave a Comment


Η αντιμετώπιση των ρυτίδων πέρα από εξειδικευμένα προϊόντα ομορφιάς, μπορεί να γίνει ακολουθώντας και ορισμένες πρακτικές συμβουλές που δεν θα σας κοστίσουν και τίποτα…

- Αντί για καφέ προτιμήστε κακάο: Σύμφωνα με παλαιότερη επιστημονική μελέτη το κακάο περιέχει σε υψηλή συγκέντρωση δύο φλαβονοειδή (epicatchin, κατεχίνη) που προστατεύουν το δέρμα από τον ήλιο, ενυδατώνουν και βελτιώνουν την κυκλοφορία των κυττάρων.

- Εντάξτε το ψάρι και τη σόγια στη διατροφή σας: Αποτελεί καλή πηγή ωμέγα-3 που είναι απαραίτητη για την υγεία της επιδερμίδας. Όσο αφορά στη σόγια, έρευνες έχουν δείξει ότι συμβάλει στην αντιμετώπιση της φωτογήρανσης, βελτιώνοντας τη δομή και τη σφριγηλότητα του δέρματος.

- Μην πλένετε υπερβολικά το πρόσωπό σας: Το νερό απομακρύνει τα φυσικά έλαια και την υγρασία
που έχει το δέρμα και προστατεύει από την εμφάνιση ρυτίδων. Όταν πλένεστε, προτιμήστε σαπούνι με ενυδατικές ουσίες ή κρέμα καθαρισμού.

- Η θέση στον ύπνο: Ο τρόπος που κοιμόμαστε, μπορεί να δημιουργήσει τις «γραμμές του ύπνου». Όταν κοιμόμαστε πλάγια, τέτοιες γραμμές δημιουργούνται στο μάγουλο και το σαγόνι, ενώ όταν είμαστε μπρούμυτα, αυτές εμφανίζονται στο μέτωπο. Το καλύτερο είναι να κοιμόμαστε ανάσκελα.

- Οι ανεπαίσθητες κινήσεις του προσώπου: Όταν δυσκολευόμαστε να διαβάσουμε κάτι ή όταν μας τυφλώνει ο ήλιος, συνήθως στο πρόσωπο μας «αποτυπώνονται» ορισμένες ανεπαίσθητες κινήσεις. Αυτές δημιουργούν αυλάκια που μπορεί να καταλήξουν σε ρυτίδες. Προσπαθήστε να τις αποφύγετε. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας γυαλιά ηλίου ή αυτά που διορθώνουν την όρασή μας.

- Τέλος, δεν ξεχνάμε ότι η έκθεση στον ήλιο και μάλιστα χωρίς αντηλιακό και το κάπνισμα εντείνουν τη γήρανση της επιδερμίδας. 


πηγή: newsbeast.gr

0 σχόλια »

Leave your response!