, ,

Πως να καθυστερήσουμε την εμφάνιση των ρυτίδων

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011 Leave a Comment


Το πέρασμα του χρόνου δεν μπορούμε και δε θα μπορέσουμε ποτέ να το σταματήσουμε. Και δεν το θέλουμε κιόλας. Η ωρίμανση ενός ανθρώπου είναι σημαντική διαδικασία, τόσο από μέσα όσο και απ’ έξω. 

Αν και η κάθε ρυτίδα στο πρόσωπό μας έχει τη δική της ιστορία και αξία, ως γυναίκες είναι λογικό να θέλουμε να γεράσουμε όμορφα. Το καλό είναι ότι το μέλλον της επιδερμίδας μας βρίσκεται κατά κάποιον τρόπο στο χέρι μας και εξαρτάται από το πώς θα χειριστούμε την καθημερινή φροντίδα του δέρματός μας.

Πολλοί παράγοντες είναι υπεύθυνοι για το σχηματισμό των ρυτίδων: η ηλιακή ακτινοβολία, οι εκφράσεις του προσώπου, η κληρονομικότητα, το κάπνισμα, το μολυσμένο περιβάλλον των πόλεων και πολλοί άλλοι λόγοι που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής (όπως το να κοιμόμαστε πάντα από τη μια μεριά). Υπάρχουν 2 κατηγορίες ρυτίδων: οι δυναμικές και οι στατικές.

Οι διαφορετικές κατηγορίες
Οι δυναμικές ρυτίδες προκαλούνται από τη σύσπαση των μυών. Όταν είμαστε νέοι προκαλούμε τη ρυτίδωση του προσώπου μας χαμογελώντας ή κάνοντας εκφράσεις στο πρόσωπό μας, ενεργοποιούμε δηλαδή τους μύες της περιοχής. Όταν παύουμε αυτές τις εκφράσεις, οι ρυτίδες εξαφανίζονται. Αυτές είναι οι δυναμικές ρυτίδες ή ρυτίδες έκφρασης.

Οι στατικές ρυτίδες δημιουργούνται σε μεγαλύτερες ηλικίες και όταν το δέρμα μας παύει πλέον να έχει την ικανότητα να «εξαφανίζει» τις δυναμικές ρυτίδες που προκαλούνται από τις εκφράσεις που κάνουμε. Έτσι με την πάροδο του χρόνου τη θέση των δυναμικών ρυτίδων παίρνουν οι στατικές ρυτίδες σε φάση ηρεμίας του προσώπου μας.

Πως θα τις αντιμετωπίσεις;

Βήμα πρώτο: Το quote είμαστε ό, τι τρώμε είναι χιλιοειπωμένο. Αλλά ισχύει! Η διατροφή μας είναι πολύ σημαντική για τη γενικότερη υγεία του οργανισμού μας η οποία καθρεφτίζεται στο δέρμα μας. Ένα δέρμα θαμπό, άτονο και χωρίς ελαστικότητα είναι κυρίως αποτέλεσμα των όσων τρώμε. Μία ισορροπημένη δίαιτα με αρκετά λαχανικά, φρούτα αλλά και πολύ νερό είναι καθοριστική στον αγώνα κατά της αντιγήρανσης. Διάβασε εδώ αναλυτικά ποιες είναι οι τροφές που θα σε βοηθήσουν στη μάχη ενάντια στο χρόνο και ποια είναι η αντιγηραντική διατροφή που πρέπει ν’ ακολουθήσεις. 

Βήμα δεύτερο: Με τον καθαρισμό απομακρύνουμε από το δέρμα ρίπους και ιδρώτα κι έτσι μπορούμε στη συνέχεια να εφαρμόσουμε άλλα προϊόντα για ενυδάτωση ή προστασία. Ο καθημερινός καθαρισμός του προσώπου μας πρέπει να γίνεται με ειδικά σαπούνια ή υγρά καθαριστικά που δεν απομακρύνουν τη φυσική λιπαρότητα του δέρματος και του επιτρέπουν να ενυδατώνεται και να προστατεύεται από την ξηρότητα.

Βήμα τρίτο: Εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας για να αντικαταστήσουμε τα λιπίδια και το νερό που αποβάλει το δέρμα μας λόγω ηλικίας, ασθενειών ή κλιματολογικών συνθηκών. Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιούμε ενυδατική κρέμα τουλάχιστον μια φορά την ημέρα ή ακόμα καλύτερα 2 με 3 φορές ημερησίως όταν το δέρμα παρουσιάζει έντονη ξηρότητα έτσι ώστε να διατηρήσει ή επανακτήσει την ελαστικότητά του και να είναι υγιές. 

Οι περισσότερες ενυδατικές κρέμες έχουν βάση το νερό το οποίο δίνει πλαστικότητα στα κύτταρα της επιδερμίδας με αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται λείο και μαλακό καθώς και άλλα συστατικά τα οποία αυξάνουν την υγρασία της επιδερμίδας. Μία κρέμα που ενώ ενυδατώνει και ταυτόχρονα χαρίζει ελαστικότητα στο δέρμα είναι η Revitalift της L’Oreal. 

Χάρη στη Pro-Retinol A, που περιέχει ενεργοποιεί την αναγέννησης της επιδερμίδας και της χαρίζει πυκνότητα. Οι ρυτίδες μειώνονται ορατά, η επιδερμίδα είναι πιο σφριγηλή και τονωμένη. Η υφή της είναι απαλή και κρεμώδης, η ελαφριά υφή της απορροφάται αμέσως χωρίς να κολλάει, μπορείς να βαφτείς αμέσως μετά. Να την χρησιμοποιείς κάθε πρωί σε πρόσωπο και λαιμό και να αποφεύγεις την επαφή με τα μάτια.

Βήμα τέταρτο: Η προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία παίζει καθοριστικό ρόλο. Δυστυχώς δεν έχουμε καταλάβει πόσο επιβλαβής είναι ο ήλιος για το δέρμα μας, αν δεν προσέξουμε. Οι συνέπειες του ήλιου μπορεί να εμφανιστούν αρκετά χρόνια μετά και οι βλάβες που προκαλούν συνήθως έρχονται σταδιακά. Η χρήση του αντηλιακού είναι απολύτως απαραίτητη και μη αμελητέα. Βρες το αντηλιακό που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σου έτσι ώστε να μην σου προκαλέσει παράπλευρες ζημιές και μην ξεχνάς να το φοράς καθημερινά πριν βγεις από το σπίτι.

Πηγή: stylewatch.gr

0 σχόλια »

Leave your response!