Κρέμες με Προσώπου και Σώματος με Υαλουρονικό Οξύ



Ο Πλαστικός Χειρουργός Νίκος Νεοφώτιστος σε συνεργασία με την γεραμανική εταιρία καλλυντικών προϊόντων Dermaviduals, δημιούργησε τη νέα σειρά περιποίησης προσώπου και σώματος με βάση το Υαλουρονικό Οξύ. Το Υαλουρονικό Οξύ που χρησιμοποιείται στις αντιγηραντικές θεραπείες, είναι ένα έντονα υδρόφιλο μόριο το οποίο μπορεί και συγκρατεί από 20 μέχρι και 100 φορές το βάρος του σε νερό. Η χρήση αυτού του τόσο επιτυχημένου υλικού στην αντιγήρανση τώρα και στις κρέμες, αποτελεί την τελευταία εξέλιξη στον τομέα της πρόληψης της γήρανσης του δέρματος.

Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες on-line,επισκευτείτε το e-shop μας: www.yalouroniko.gr, ή καλέστε στο 210-6456532.


, ,

Μπρόκολο κατά του καρκίνου του δέρματος

[ Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013 | 0 comments ]

Επιστήμονες μελέτησαν το συστατικό σουλφοραφάνη


Το μπρόκολο συγκαταλέγεται στις τροφές που έχουν απασχολήσει ιδιαίτερα τους ερευνητές. Δεν ξεχωρίζει μόνο για την πλούσια περιεκτικότητά του σε θρεπτικά συστατικά, αλλά και για τις αντικαρκινικές του ιδιότητες. Νέα μελέτη, μάλιστα, έδειξε ότι αυτός ο πράσινος θησαυρός παρέχει προστασία έναντι του καρκίνου του δέρματος και των ηλιακών εγκαυμάτων.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό μελετώντας ένα συγκεκριμένο συστατικό του μπρόκολου, τη σουλφοραφάνη, η οποία από τη μία εμποδίζει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και από την άλλη ενεργοποιεί γονίδια, που προστατεύουν τον υγιή ιστό από την τοξικότητα των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων. Επίσης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι με το τρίψιμο μπρόκολου απευθείας πάνω στο δέρμα, αποφεύγονται τα ηλιακά εγκαύματα, οι βλάβες των οποίων ευθύνονται
Read the full story »
, , ,

Δοκιμές σε εμβόλιο κατά του καρκίνου του δέρματος

[ Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013 | 0 comments ]

Εμφύτευμα εισάγεται κάτω από το δέρμα του ασθενούς


Τις πρώτες κλινικές δοκιμές ενός νέου πρωτοποριακού εμβολίου κατά του καρκίνου του δέρματος σε ανθρώπους ξεκίνησαν αμερικανοί επιστήμονες.

Πρόκειται για ένα εμφύτευμα σε μέγεθος νυχιού, που καθοδηγεί τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος να εξοντώσουν τα καρκινικά κύτταρα.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Wyss του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Ινστιτούτου Καρκίνου Dana-Farber, με επικεφαλής τον καθηγητή Ρόμπερτ Μούνι, σύμφωνα με το BBC και την Indepedent, ευελπιστούν ότι το εμφυτεύσιμο εμβόλιο θα φέρει επανάσταση όχι μόνο στη θεραπεία του μελανώματος, της πιο επιθετικής και θανατηφόρας μορφής καρκίνου του δέρματος, αλλά θα ανοίξει το δρόμο της θεραπείας και άλλων καρκίνων και φλεγμονωδών νόσων.

Τα περισσότερα υπάρχοντα εμβόλια κατά του καρκίνου απαιτούν από τους γιατρούς να αφαιρέσουν ανοσοποιητικά κύτταρα από το σώμα του ασθενούς και, αφού τα επαναπρογραμματίσουν, να τα εισάγουν και πάλι στον οργανισμό του για να στραφούν πλέον πιο αποτελεσματικά κατά των όγκων. Όμως το νέο εμβόλιο, που δοκιμάστηκε με επιτυχία σε ποντίκια με καρκίνο το 2009, βασίζεται σε ένα εμφυτεύσιμο δίσκο από πολυμερές υλικό, που εισάγεται κάτω από το δέρμα του ασθενούς και αναλαμβάνει να αναπρογραμματίσει επί τόπου τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματός του.

Οι δοκιμές στα πειραματόζωα έδειξαν ότι τα μισά από αυτά, στα οποία έγιναν δύο δόσεις του
Read the full story »
,

Η σύγχρονη τεχνολογία «χάρισε» σε γυναίκα το πρόσωπό της

| 0 comments ]

Υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση με τη βοήθεια τρισδιάστατης σάρωσης


Η σύγχρονη τεχνολογία σε συνδυασμό με μια πολύωρη πρωτοποριακή επέμβαση που κράτησε 20 ώρες, χάρισε σε μια γυναίκα το τμήμα του προσώπου, που ο καρκίνος της είχε στερήσει.

Η Ann O’Sullivan είχε αναπτύξει ένα επιθετικό όγκο πίσω από το μάτι της, ο οποίος της προκαλούσε φρικτούς πονοκεφάλους και εξαπλώνοντας στην αριστερή πλευρά του προσώπου.

Οι χειρούργοι προκειμένου να σώσουν τη ζωή της, ήταν υποχρεωμένοι να αφαιρέσουν ένα μεγάλο
Read the full story »
, ,

Αυξήθηκαν οι αισθητικές επεμβάσεις στον... κόλπο

| 0 comments ]

Όλο και περισσότερες γυναίκες απευθύνονται στους ειδικούς


Οι αισθητικές επεμβάσεις στο αιδοίο των γυναικών αρχίζουν να γίνονται ιδιαίτερα δημοφιλείς στη Μ. Βρετανία, με αποτέλεσμα πλέον να βρίσκεται στην τρίτη θέση των πλαστικών που γίνονται στη χώρα.

Τα στοιχεία που επικαλείται η ιστοσελίδα Whatclinic.com αναφέρουν ακόμη, ότι έχει παρατηρηθεί αύξηση 109% στις αιτήσεις για τέτοιου είδους επεμβάσεις τους τελευταίους 12 μήνες. Τα στοιχεία αυτά προήλθαν από 48 κλινικές που προσφέρουν στις ενδιαφερόμενες γυναίκες αυτήν την επιλογή.

«Δε νομίζω ότι αυτό οφείλεται τόσο στο σύγχρονο lifestyle. Στο δικό μου ιατρείο έχει παρουσιαστεί ανάλογη αύξηση, όμως σχεδόν οι μισές ασθενείς θέλουν να προβούν στη διαδικασία για λειτουργικούς λόγους. Άλλες αισθάνονται δυσφορία, άλλες αναφέρουν ότι δε νιώθουν άνετα όταν
Read the full story »
, ,

Η μητέρα μας «ευθύνεται» για τον τρόπο που γερνάμε

[ Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013 | 0 comments ]

Η διαδικασία γήρανσης επηρεάζεται από τα γονίδια που κληρονομούμε


Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature, η διαδικασία γήρανσης επηρεάζεται όχι μόνο από τον τρόπο που ζούμε, αλλά και από τα γονίδια που κληρονομούμε από τη μαμά μας.

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Σουηδίας και το Ινστιτούτο Max Planck της Γερμανίας, που ειδικεύεται στη Βιολογία της Γήρανσης, ισχυρίζονται πως η διαδικασία και ο ρυθμός γήρανσης εξαρτάται από τις μεταλλάξεις του μιτοχονδρίου, της μονάδας παραγωγής ενέργειας του κάθε κύτταρου του σώματος.

Το μιτοχόνδριο βρίσκεται εντός του κυττάρου και είναι υπεύθυνο για την παραγωγή της της ουσίας τριφωσφορική αδενοσίνη (ΑΤΡ) – μια πηγή χημικής ενέργειας.

Ο Nils-Göran Larsson, καθηγητής στο Karolinska Institute και κύριος ερευνητής στο Ινστιτούτο Max Planck για τη Βιολογία της Γήρανσης, εξηγεί:
Read the full story »
, , ,

Νέα θεραπεία με υαλουρονικο οξύ για τις δακρυϊκές αύλακες

[ Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013 | 0 comments ]
υαλουρονικό κάτω από τα μάτια, δακρυϊκές αύλακες, κύκλοι ματιών,
Μετά την επιτυχημένη κυκλοφορία του Teosyal® Redensity 1 που συνδύαζε τα fillers με την τεχνική της  μεσοθεραπείας και μετά από 9 χρόνια έρευνας και κλινικών δοκιμών τα εργαστήρια Teoxane της Γενεύης μας παρουσιάζουν ένα ολοκαίνουριο προϊόν στον τομέα της αισθητικής ιατρικής ειδικά σχεδιασμένο για να αντομετωπίζει προβλήματα δύκολα μέχρι σήμερα όπως οι αντιγήρανση ευαίσθητων περιοχών σαν την περιοφθαλμική. 
Από την ηλικία των 30 και πάνω, μία στις δύο γυναίκες αρχίζει να προβληματίζεται για τους κύκλους γύρω από τα μάτια. Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα χάνει την τονικότητά του και γίνεται λεπτότερο.Οι μύες γίνονται πιο χαλαροί. Κάθε λιπώδες διαμέρισμα στο δέρμα αναπτύσεται αυτόνομα  και διαχωρίζεται από τα παρακείμενα σχηματίζοντας κοιλότητες και πτυχώσεις. Οι οφθαλμικές κόχγες διευρίνονται και απομακρύνονται.

Οι μύες γίνονται πιο χαλαροί. Κάθε διαμέρισμα λίπους στο δέρμα αναπτύσσει η ίδια από μόνη της? Χωρίζουν και να διαλύσει, σχηματίζοντας κοιλότητες και πτυχώσεις. Οι τροχιές διευρύνει, τις αυξήσεις περιοχή και τις υπο-τροχιακή μαζεύεται περιθώριο.
Το Teosyal ® Redensity2 είναι ένα ενέσιμο gel ειδικά προσαρμοσμένο για τη θεραπεία των κύκλων και των αυλάκων των ματιών. Είναι ένα ιξωδοελαστικό gel που εμπεριέχει τόσο εγκάρσια συνδεδεμένα μόρια υαλουρονικού οξέος όσο και ελεύθερα. Το τζελ είναι αποστειρωμένο, ελεύθερο πυρετογόνων (= καμία αίσθηση θερμότητας μετά την ένεση, διαφανές και μόνο ελαφρώς υδρόφιλο (= προσελκύει πολύ λίγο νερό με αποτέλεσμα το ελάχιστο ή καθόλου πρήξιμο μετά την ένεση). Η ελαστικότητα είναι τέλεια σχεδιασμένη για το ασφαλές γέμισμα της περιοχής γύρω από τα μάτια και εξασφαλίζει  εύκολη και ανώδυνη διάχυση και πλήρως ελεγχόμενη τοποθέτηση του gel.
υαλουρονικό κάτω από τα μάτιαΕνδείκνυται για τη θεραπεία των κύκλων στα μάτια (0), την θεραπεία της δυσμορφίας της δακρυϊκής αύλακας (1), την οριζόντια αύλακα κάτω από τα μάτια και τις μικρού μεγέθους περιοθφαλμικές «σακούλες»(2,3).

Το Teosyal® Redensity2 περιέχει:

• 15 mg (ανά ml) Υαλουρονικού οξέος,
• 8 αμινοξέα (Γλυκίνη,Λυσίνη,Θριονίνη, Προλίνη, Ίσο-Λευκίνη,Λευκίνη,Βαλίνη και Αργινίνη)
• 3 αντιοξειδωτικά (Glutathion, N-acetyl-L-cysteine, Alphalipoic Acid),
• 2 μεταλικά άλατα(Ψευδάργυρο και Χαλκό)
• 1 Βιταμίνη (B6)
• Λιδοκαΐνη. Έχει προστεθεί σαν αναλγητικό και καθιστά την επέμβαση απόλυτα ανώδυνη

Τα αμινοξέα, οι βιταμίνες και τα μέταλλα είναι αναγκαία για την αναδιάρθρωση και την αναγέννηση των κυττάρων και τα αντιοξειδωτικά για την προστασία τους, ενώ το υαλουρονικό οξύ αντικαθιστά την απώλεια του όγκου και βελτιώνει την ενυδάτωση του δέρματος.
Οι κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι η διάρκεια αποτελέσματος  ένα (1) έτος, ενώ 72% των ασθενών που δεν χρειάζεται διορθωτική συνεδρία μετά την αρχική εφαρμογή.
δακρυϊκές αύλακες, κύκλοι ματιών,

Το νέο υλικό Teosyal ® Redensity2 είναι ήδη διαθέσιμο στην κλινική μας. Ο Πλαστικός Χειρουργός Νίκος Νεοφώτιστος έχοντας πλήρη επίγνωση του πολύπλοκου δικτύου των νεύρων, αδένων, μυών, λίπους αλλά και της δομής των οστών στην περιοχή των ματιών θα σας εφαρμώσει την θεραπεία με απόλυτη επιτυχία.
Read the full story »
, ,

Η αντίδραση κάθε τύπου δέρματος στον ήλιο

[ Τρίτη 4 Ιουνίου 2013 | 0 comments ]

Από το φωτότυπο εξαρτάται αν η επιδερμίδα καίγεται ή μαυρίζει


Ο φωτότυπος του δέρματος περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο το δέρμα αντιδρά στον ήλιο κατά την πρώτη έκθεση: καίγεται ή μαυρίζει; 

Ο φωτότυπος αναγνωρίζεται από διάφορα χαρακτηριστικά, όπως είναι το χρώμα των μαλλιών και το βασικό χρώμα του δέρματος. Τα άτομα με λευκό δέρμα ταξινομούνται σε τέσσερις διαφορετικούς τύπους.

Φωτότυπος Ι

- Ωχρό λευκό δέρμα, συχνά με παρουσία φακίδων.
- Ξανθά ή κόκκινα μαλλιά.
- Μπλε ή πράσινα μάτια.
- Το δέρμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο κατά την έκθεση στον ήλιο, καίγεται πάντα και δε μαυρίζει.
- Προσωπικός χρόνος προστασίας: από 3 έως 10 λεπτά.
- Είναι ανώφελο να προσπαθήσετε να μαυρίσετε εάν ανήκετε σε αυτό τον φωτότυπο. Το μόνο που θα πετύχετε είναι η πρόκληση δερματικής βλάβης!

Φωτότυπος ΙΙ

- Λευκό δέρμα, λίγο πιο σκούρο σε σύγκριση με τον φωτότυπο Ι.
- Ξανθά μαλλιά, σκούρα ξανθά μαλλιά.
- Μπλε μάτια.
- Το δέρμα είναι επίσης ευαίσθητο κατά την έκθεση στον ήλιο, μαυρίζει σταδιακά και όχι πάντα, ενώ είναι επιρρεπές σε εγκαύματα.
- Προσωπικός χρόνος προστασίας από 10 έως 20 λεπτά.

Φωτότυπος ΙΙΙ

- Ελαφρώς πιο σκοτεινή χροιά δέρματος.
- Σκούρα ξανθά, καστανά μαλλιά.
- Διάφορα χρώματα ματιών.
- Το δέρμα είναι ελάχιστα ευαίσθητο στον ήλιο, μαυρίζει εύκολα και γρήγορα, το δε μαύρισμα
Read the full story »
, ,

Κύρια αιτία εμφάνισης της κυτταρίτιδας είναι τα γονίδια

[ Τρίτη 28 Μαΐου 2013 | 0 comments ]

Τι μπορούμε να κάνουμε για την αντιμετώπιση της όψης «φλοιού πορτοκαλιού»


Όταν οκτώ στις δέκα γυναίκες εμφανίζουν κυτταρίτιδα, υπάρχει τελικά κάποιος αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείτε από την «ανθεκτική» και επίμονη όψη «φλοιού πορτοκαλιού», που κάνει ιδιαίτερα δύσκολες τις ημέρες του καλοκαιριού;

Με τον όρο κυτταρίτιδα αναφερόμαστε σε μία δερματική πάθηση, που προκαλείται από ποικίλους παράγοντες και χαρακτηρίζεται από αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία των λιποκυττάρων, του συνδετικού ιστού και της μικροκυκλοφορίας αυτών των περιοχών του σώματος που έχουν την τάση να παρουσιάζουν τη γνωστή σε όλους μας όψη «φλοιού πορτοκαλιού».

Εμφανίζεται κυρίως στις γυναίκες μετά την εφηβεία, ανεξάρτητα από το σωματικό τους βάρος και για την εμφάνισή της ευθύνονται η κληρονομικότητα, η φυλή, η ποιότητα του δέρματος, η κατανομή του υποδόριου λίπους, η συμπεριφορά του συνδετικού ιστού και η προδιάθεση του λεμφικού και του κυκλοφορικού συστήματος.

Τα παραπανήσια κιλά, οι συχνές αυξομειώσεις του βάρους (φαινόμενο γιο-γιο), η κακή διατροφή, το άγχος, το κάπνισμα και η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας δεν αποτελούν παράγοντες που ευθύνονται για την εμφάνιση της κυτταρίτιδας, μπορούν όμως να δράσουν επιβαρυντικά στην εικόνα της.

Τελικά είναι θέμα DNA

Φαίνεται λοιπόν πως τα γονίδιά μας είναι που παίρνουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την εμφάνιση του καλοκαιρινού «εχθρού». Μάλιστα, οι ειδικοί συμφωνούν ότι δεν υπάρχουν μεμονωμένες συνήθειες (διατροφικές ή όχι) οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας, ενώ δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό στοιχείο που να τη συνδέει με την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων όπως για παράδειγμα η ζάχαρη, τα γλυκά, τα αναψυκτικά, ή ο καφές που έχουν κατηγορηθεί κατά καιρούς.

Και μπορεί να μην υπάρχει καμία συνταγή που θα σας απαλλάξει εντελώς από το πρόβλημα, όμως υπάρχει τρόπος να παρέμβετε, προκειμένου να βελτιώσετε αισθητά τα εξωτερικά «σημάδια» της κυτταρίτιδας και να βελτιώσετε την εικόνα του δέρματός σας. Διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε...

-Η μόνη αποτελεσματική μέθοδος για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, είναι η ενέσιμη μεσοθεραπεία που περιέχει καφεΐνη. 

-Αυξήστε τη σωματική σας δραστηριότητα. Βρείτε κάποια δραστηριότητα που σας ευχαριστεί όπως
Read the full story »
, ,

Καφές στη «μάχη» με την κυτταρίτιδα

| 0 comments ]
κυτταρίτιδα, μεσοθεραπεία σώματος, καφεΐνη

Η καφεΐνη συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος


Βάλτε το μασάζ στην καθημερινότητά σας, μαζί με το μπάνιο και χρησιμοποιώντας κόκκους καφέ με ζάχαρη, «οπλιστείτε» ενάντια στην κυτταρίτιδα.

Η καφεΐνη που περιέχει ο καφές είναι το βασικό συστατικό που χρησιμοποιείται ενάντια της κυτταρίτιδας, οπότε συνδυάζοντας και τη ζάχαρη θα επιτύχετε ταυτόχρονα και απολέπιση.

Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε και baby oil για να ενυδατώνεται την περιοχή. Με το μασάζ ενεργοποιούμε την κυκλοφορία του αίματος.

Τέλος, αφού ξεπλυθούμε απλώνουμε μια κρέμα σώματος που περιέχει καφεΐνη. 

Η μόνη αποτελεσματική μέθοδος για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, είναι η ενέσιμη μεσοθεραπεία που περιέχει καφεΐνη. 

Πηγή: myworld.gr

Read the full story »
, ,

Αποτελεσματική προστασία από τον ήλιο

[ Κυριακή 26 Μαΐου 2013 | 0 comments ]

Συμβουλές για να μην γίνουν επικίνδυνες οι ακτίνες


Πώς είναι το δέρμα σας στο τέλος του καλοκαιριού; Σας κάλυψε το αντιηλιακό σας και σας προστάτεψε ικανοποιητικά;

Αν το δέρμα σας είναι «μπουκωμένο», έχει κηλίδες,ή σκιές, είναι θαμπό, ή αφυδατωμένο, θα πρέπει ν' αναρωτηθείτε, αν εφαρμόσατε την αντηλιακή προστασία, σύμφωνα με όλους τους κανόνες:

- Εφαρμόζατε την αντηλιακή σας μισή ώρα πριν εκτεθείτε στον ήλιο;
- Βάζατε αρκετό προϊόν;
- Καλύπτατε όλα τα εκτεθειμένα, στον ήλιο, μέρη του δέρματος;
- Επαναλαμβάνατε την εφαρμογή κάθε δίωρο,ή όταν ιδρώνατε ή βρεχόσαστε;
- Περιέχει το αντιηλιακό σας αρκετά φίλτρα;
- Περιέχει αρκετά αντιοξειδωτικά;
- Πίνατε αρκετό νερό και φυσικά υγρά (φυσικούς χυμούς, τσάι από βότανα και λουλούδια, πράσινο τσάι);
- Τρώγατε αρκετά φρούτα και λαχανικά, κατά προτίμηση της εποχής και έγχρωμα;
- Αφαιρούσατε τα φίλτρα στο τέλος της μέρας;
- Χρησιμοποιούσατε ένα καλό προϊόν στη διάρκεια της νύχτας, ώστε να ενυδατώσει και να θρέψει το δέρμα;
- Χρησιμοποιούσατε αποτελεσματικά καθαριστικά για το δέρμα, και κάνατε σχολαστικά καθαρισμό κάθε βράδυ;

Αν κάνετε όλα αυτά όπως τα περιγράψαμε, είναι βέβαιο ότι το δέρμα σας θα έχει τελείως διαφορετική όψη και υφή στο τέλος του καλοκαιριού.

Τι συμπληρώνει την αντηλιακή προστασία
Read the full story »